ÖZEL HABER: Ekin Hazal DOĞRUYUSEVER

Ankara'nın Çubuk ilçesinde engelliler yararına kurulan Çubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulübü faaliyetlerine yeni proje ve çalışmalarla devam ediyor. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Ahmet Koçyiğit, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş'ın talimatıyla kurulan kulübün hedefinin ilçede çeşitli branşlarda spor yapabilecek çok sayıda özel çocuğun spora yönlendirilmesi olduğunu dile getirdi.

Çubuk Belediyesi tarafından gençlere yönelik sportif faaliyetlerin artırılması amacıyla kurulan Çubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulübü toplam 22 branşta 1600 sporcuyla faaliyetlerine devam ediyor. Ulaşabildiğimiz kadar çok çocuğa ulaşmak istiyoruz diyen Koçyiğit, “Dünyada aynı anda engelli ve engelsiz sporcuların olduğu başka bir kulüp olmadığı için kulübümüz dünyanın en iyi spor kulübü olarak Türkiye’de ve dünyada ilk ve tek noter onaylı kulüptür. Kulübümüz daha çok yeni olmasına rağmen özellikle pandemi şartlarında bir çok ilke imza atmıştır” açıklamasında bulundu.

Milli Judocu ve Milli takım antrenörü olan Çubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulübü Başkanı Ahmet Koçyiğit, Ankara Çubuk ilçesinde judo sporunu hayata geçirdi  ve bu  alanda 1000’ den fazla sporcu yetiştirdi.. Bu sporcular içinde yaklaşık 100 tanesini ülkemizin önemli ve büyük kulüplerine transfer ettiğini dile getiren Koçyiğit, “Sayısız Türkiye ve Balkan şampiyonlukları ve Avrupa kupalarında dereceler elde ettik. Çubuk’ta sadece judo değil bir çok branşın gelişmesine öncülük ederek çocukların internet, madde bağımlılığı sigara, alkol gibi kötü alışkanlıklardan kurtularak her çocuğun en az bir branşta spor yapabilmesi için mücadeleler verdik’’ şeklinde konuştu.

“22 BRANŞTA 1600 SPORCUMUZLA ÇUBUK’TA BÜYÜK BİR AİLE OLDUK”

Çubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulübü’nün kuruluş aşamasını okurlarımıza aktaran Kulüp Başkanı Koçyiğit  “28 ocak 2020 yılında kulübümüzü 5 branş ve 150 sporcu ile faaliyete geçirdik, şu an 22 branşta 1600 sporcumuzla Çubuk’ta büyük bir aile olduk. Kulübümüzde 100’den fazla engelli sporcumuz bulunmakta engelli denince çoğu kişinin aklına sadece tekerlekli sandalye geliyor ama biz de down sendromlu, işitme engelli,görme engelli,otizmli,disleksi,dikkat dağınıklığı,zihinsel engel ve fiziksel engelli 100 ‘den fazla sporcumuz var. Amacımız özel çocuklarımızı hayata bağlamak, onların sosyalleşmesini sağlamak ve spor alanlarında başarılar elde etmelerini sağlayarak imkan verildiğinde neler yapabileceklerini hem ilçemize hem ailelerine hem de kendilerine göstermektir. Bu nedenle böyle bir faaliyete başladık. Kurslarımıza katılan çocuklarımız engellerini aşıp burada sosyalleşiyor" şeklinde konuştu. 

 “DÜNYADA AYNI ANDA ENGELLİ VE ENGELSİZ SPORCULARIN BİR ARADA OLDUĞU BAŞKA BİR KULÜP YOK”

Ulaşabildiğimiz kadar çok çocuğa ulaşmak istiyoruz diyen Koçyiğit, “Dünyada aynı anda engelli ve engelsiz sporcuların olduğu başka bir kulüp olmadığı için kulübümüz dünyanın en iyi spor kulübü olarak Türkiye’de ve dünyada ilk ve tek noter onaylı kulüptür. Kulübümüz daha çok yeni olmasına rağmen özellikle pandemi şartlarında bir çok ilke imza atmıştır” açıklamasında bulundu.

Amaçlarının spor, eğitim ve kültür sanat ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmek olduğunu aktaran Koçyiğit,  “Kendine güven, cesaret, bütünlük, işbirliği, dürüstlük, mücadele isteği, takım disiplini yardımlaşma ve hepsinden önemlisi başarı ve başarısızlığı sindirebilmeyi öğrenen bireyleri kulübümüz bünyesinde topladık, toplamaya da devam ediyoruz.  Bütün bu özellikleri herhangi bir ayrım gözetmeksizin tüm ekibimize benimsetmek asıl amacımız.. Bu amaç doğrultusunda, sportif alanındaki örnek çalışmaları nedeniyle ilgili federasyonlar, özel kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, dernekler, vakıflar ve diğer eğitim kuruluşları ile işbirliği yaparak, sporcu ve antrenörlerimizin eğitim ile etkinliklere katılımını sağlıyor ve kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayarak akılcı ve sağduyulu, düşünen, sorgulayan, özgüven sahibi, farklılıklara saygılı ve üretken bir neslin gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz’’ dedi.

“ANA HEDEFİMİZ TÜRKİYE'NİN LİDER SPOR KULÜBÜ OLMAK”

 Koçyiğit: Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak; ileri antrenman yöntemlerini kullanarak geniş ufuklu, yüksek spor kültürüne sahip sporcular yetiştiriyoruz.  Ana hedefimiz faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri, sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda Türkiye'nin lider spor kulübü olmak..

“AVRUPA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ, BALKAN ŞAMPİYONLUĞU,BALKAN ÜÇÜNCÜLÜĞÜ VE ÇOK SAYIDA TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU ELDE ETTİK”

 Çubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulübü’nde elde edilen başarılara değinen Kulüp Başkanı Ahmet Koçyiğit, “ Judo alanında üç sporcumuzu, görme engelliler judo alanında bir sporcumuzu, görme engelliler halter alanında yine bir sporcumuzu milli takıma gönderdik.. Avrupa üçüncülüğü, Balkan Şampiyonluğu,Balkan üçüncülüğü ve çok sayıda Türkiye şampiyonluğu kazandık. Yakın zamanda Çankırı’da gerçekleştirilen turnuvaya 50 sporcu ile katıldık. 10 altın, 10 gümüş ,24 bronz olmak üzere toplam 44 madalya kazandık ve 23 ilin katıldığı turnuvada takım olarak şampiyon olduk’’ açıklamasında bulundu.

“ÇUBUK’TAKİ İLK VE TEK KADIN FUTBOL TAKIMI”

Engelsiz Kadın Futbol Takımına da değinen Koçyiğit,” kadın futbol takımımız Çubuk’taki ilk ve tek kadın futbol takımı.. Yaklaşık altı ay önce bu branşımızı açtık şu an 32 sporcumuz ve 3 antrenörümüz var. Çubuk’ta bir ilke imza attık ve ilerleyen zamanlarda daha da büyüyerek devam edeceğiz diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Futbol denilince sadece erkeklerin değil kadınların da bu işi yapabildiğini herkese göstermek için takımı kurduk. Buradaki asıl amacımız kadınlarımıza imkan veridiğinde neleri başarabildiğini göstermek.. Hem de taraftar profilini değiştirerek küfürsüz tribünler oluşturmaktı. Aynı zamanda ek olarak eklemek istediğim bir konu daha var. Son dönemde kadınlara yönelik şiddet olaylarının artması nedeniyle şiddete karşı savunmayı öğrenmek isteyen kadınlarımıza da ücretsiz kendini savunma dersleri veriyoruz.”

“UMARIM ÇOK YAKINDA 5000 SPORCU HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ”

ileriye dönük olarak bir çok yenilik planladıklarını dile getiren Kulüp Başkanı Ahmet Koçyiğit,” Olimpik okçuluk ve geleneksel okçuluk branşarımız açılmak üzere.Yüzme branşımız ve su topu takımımızı oluşturuyoruz.. Okullarda Engelsiz Spor Kulübü teşkilatları oluşturduk ve her okula teşkilat başkanları atadık inşallah çok yakında 5000 sporcu hedefimize ulaşacağız’’ ifadesini kullandı.

Koçyiğit, son olarak okurlarımıza şöyle seslendi:

Ankara’nın Çubuk ilçesi  Türkiye’nin en çok şehit veren ilçelerinden biridir. Sporcularımıza birlikte her anneler gününde  şehit annelerine çiçek alıp ziyarete gidiyoruz, arefe günleri şehit mezarlarını ziyaret ediyor bakımlarını gerçekleştiriyoruz..  Bunun haricinde düzenli olarak mavi kapak toplayarak engelli kardeşlerimize tekerlekli sandalye alıyoruz. Özel günlerde geziler Anıtkabir, Mehmet Akif ersoy Müzesi, Ankara kalesi gibi çeşitli yerelere geziler düzenliyoruz.

“SPORCULARIN YETİŞTİRDİĞİ SEBZELER, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILIYOR”

Koçyiğit: Aynı zamanda Çubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulübü sporcularımızın yetiştirdiği sebzeler, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. "Minik ellerimizle iyilik için üretiyoruz" projesi kapsamında, Çubuk Belediyesi tarafından tahsis edilen 5 dönümlük arazide tüm sporcularimizla birlikte domates biber salatalık gibi sebzeler yetiştirerek ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz dağıtıyor ve düzenli olarak ilçemizin farklı noktalarına sporcularımızla birlikte meyve ağaçları dikiyoruz.

Editör: TE Bilisim