Haber - Harutyun ÇERME

Çubuk Belediyesi üniversite öğrencilerini ve yakınları ikramlarla karşılandı.

thumbnail_1IMGM5494

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde (AYBÜ) eğitim ve öğretim görmek için ilçeye gelen öğrenci ve ailelerine, Çubuk Belediyesi çeşitli ikramlarda bulundu.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Esenboğa Külliyesi içine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan 7 bin kişi kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurduna Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler yerleşmeye başladı.

Yurtlara yerleşmek için gelen öğrenci ve ailelerine ise Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından çay, su ve turşu olmak üzere çeşitli ürünler ikram ediliyor.

İkram standını ziyaret eden Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, öğrenci ve aileleri ile yakından ilgilendi.

İlçelerinde bulunan KYK yurtlarında öğrencilerin sağlıklı, güvenli ve konforlu ortamlarda çok uygun şartlarda barınma imkanına sahip olduğunu vurgulayan Demirbaş, şunları kaydetti:

‘’Sadece geçtiğimiz yıl açılan yurtta 7 bin öğrencimiz ilçemizde misafirimiz olacaktır. Bunun yanında 750 kişilik de ilçe merkezinde iki ayrı KYK yurdumuz daha bulunuyor. Toplamda ise 17 bin öğrencimiz ilçemizde üniversite eğitimini görmektedir. Bu ilçemiz açısından önemli bir sayıdır. Biz de belediye olarak tüm imkanlarımızla öğrencilerimizin, gençlerimizin yanındayız. İlçemizden güzel anılarla gitmeleri için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Ailelerimizin gözleri arkada kalmasın tüm yavrularımız bizlere emanet.’’

-‘’Belediye ekipleri bizi üniversitenin kapısında karşıladılar’’

Kendilerini üniversitenin kapısında belediye ekiplerinin karşıladığını ve bunun kendisinin çok dikkatini çektiğini söyleyen velilerden Mesut Şahin, ‘’ Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi uçak mühendisliği bölümüne çocuğumu kaydettirmek için gelmiştik. Geldiğim de ilk benim gözüme çarpan belediyenin vermiş olduğu hizmetti. Gerçekten bizi burada üniversitenin kapısında karşıladı belediyenin çalışanları. Bize çay ikram ettiler, ufak da olsa gıda yardımında bulundular. Yanımızda çocuğumuz vardı. Belediyeye çok teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Yenimahalle’den kritik galibiyet Yenimahalle’den kritik galibiyet

Böyle hizmet yapan belediye başkanlarını ve çalışanlarını takdir etmek gerektiğini kaydeden velilerden Mustafa Sayan’da, ‘’Yurtlar çok güzel, belediyede güzel bir hizmet veriyor. Böyle hizmet yapan belediye başkanlarını ve çalışanlarını takdir etmek lazım. Gurbetinden gelmişiz, bilmediğimiz bir yerdeyiz. Yapılan hizmeti gördükten sonra teşekkür etmek gerekiyor’’ ifadesini kullandı.

Yurtlarında verilen hizmetinde çok kaliteli olduğunu vurgulayan öğrencilerden Muhammet Emir ise, ‘’İstanbul’dan geliyorum. Yurtların kalitesi diğer yurtlara göre, diğer şehirlerde ki yurtlara göre gayet kaliteli ve güzel. Çoğu yurtta bu yok güzel bir hizmet yok. Öğrencilere ve ailelerini verilen bu ikramlarda gayet güzel’’ şeklinde konuştu.