Bu yıl 28 Eylül ve 30 Eylül arası tarihlere denk gelen Chuseok bayramı hakkında merak edilenler oldukça çok. Peki nedir Chuseok? İşte detaylar...

CHUSEOK NEDİR?

Chuseok (Korece: 추석) veya hangawi (한가위), büyük bir Kore hasat festivalidir. Dolunayda ay takviminin 8. ayının 15. gününde kutlanmaktadır ve Kuzey Kore ve Güney Kore'de üç günlük tatildir. Dünyadaki diğer birçok hasat festivali gibi yaz sonunda veya sonbahar başında düzenlenir.

İyi hasadın bir kutlaması olarak, Koreliler atalarının memleketlerini ziyaret ederler ve sindoju ve dongdongju gibi şarküteri ve pirinç şarapları gibi Kore geleneksel yemeklerini paylaşırlar. Chuseok ile ilgili Charye (evde atası anma hizmetleri) ve Seongmyo (atalarının mezarlarına aile ziyareti) olmak üzere iki büyük gelenek bulunur.

YÖRESEL KIYAFETLER GİYİLİR

20201222160921560_VEO30MZZ

Yöresel kıyafet "Hanbok"ların giyildiği bayramda Koreliler aile ve akrabalarıyla bir araya gelir.

Bu kapsamda, bayram sabahı önce aile büyüklerinin evinde bir araya gelen aile fertleri, "Charye" dedikleri atalarını anma töreni gerçekleştirir.

Tören ardından hep beraber Chuseok için hazırlanmış bayram yemeklerini yiyen Koreliler ardından kabir ziyaretlerine başlınır.

Mezarları temizleyen Koreliler bu ritüel ile atalarına karşı saygı ve adanmışlık görevini yerine getirmiş olur.

Bu günde ogokbap isimli beş tahıllı pilavla beraber sebzeler yenilmektedir. Bölgeye göre biraz farklılık gösterebilmektedir.  Bölgesel uyum ve iyi bir hasatın dilendiği çeşitli oyunlar oynanmaktadır.  

En iyi Türk dizileri belli oldu! En iyi Türk dizileri belli oldu!

180928_life_festival_wedding

Haber Merkezi 

Editör: Hüseyin Çözen