İYİ Parti 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. Ankara'dan aday olan Cengiz Topel Yıldırım'ın hayatı yurttaşlar tarafından merak ediliyor. Arama motorlarında, ''Cengiz Topel Yıldırım kimdir? Cengiz Topel Yıldırım kaç yaşında, nereli? Cengiz Topel Yıldırım ne mezunu? Cengiz Topel Yıldırım'ın eşi kimdir? Cengiz Topel Yıldırım hangi görevlerde bulundu'' soruları aratılıyor. Peki, Cengiz Topel Yıldırım kimdir? Cengiz Topel Yıldırım kaç yaşında, nereli? Cengiz Topel Yıldırım ne mezunu? Cengiz Topel Yıldırım'ın eşi kimdir? Cengiz Topel Yıldırım hangi görevlerde bulundu? İşte tüm merak edilenler...

Musa Özsoy Kimdir? Neden gözaltına alındı? Musa Özsoy Kimdir? Neden gözaltına alındı?

Cengiz Topel Yıldırım (2)-2

CENGİZ TOPEL YILDIRIM KİMDİR?

Cengiz Topel Yıldırım, 17 Ağustos 1964 tarihinde Orta Anadolu’nun tam ortasında yer alan Kozaklı’da doğdu. Ailesi, doğumundan birkaç gün önce Kıbrıs’ta şehit düşen pilot yüzbaşı Cengiz Topel’in anısını yaşatmak amacıyla ona bu ismi vermişti.  1971 yılında Yıldırım Ailesi, çocukların başkentte daha iyi eğitim olanaklarına sahip olacağı kararıyla Ankara’ya taşındı. 

Cengiz Topel Yıldırım (4)

İncirli İlkokulu, Etlik Ortaokulu ve Ankara Lisesi’nin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun oldu. Cengiz Topel Yıldırım, lise yılları içerisinde Etlikspor’da amatör lisanslı futbol oynadı. Cengiz Topel Yıldırım, futbola ve Ankara’ya olan tutkusunu, Ankaragücü’nde birleştirmişti. 2008 yılında, Ankaragücü Yönetim Kurulu’nda bulundu. Bir dönem Ankaragücü Spor Kulübü başkanlığı da yapan Yıldırım 2014’te büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı oldu, ancak o dönem parti tercihini Mansur Yavaş’tan yana kullandı. Yavaş’ın adaylığı kesinleşmeden önce 2019 yerel seçimlerinde de siyasi kulislerde ismi adaylar arasında konuşuldu. Yıldırım, 2016’dan itibaren eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığını üstlenmişti.

Cengiz Topel Yıldırım (1)-3

CENGİZ TOPEL YILDIRIM'IN EŞİ KİMDİR?

Cengiz Topel Yıldırım, evlidir ve Boran ile Emre’nin adında iki çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber Merkezi