Sosyal belediyecilik, sosyal devletin vatandaşlarına sunmakla yükümlü olduğu sosyal politika ve faaliyetlere, belediyelerin de katılıp, yerel düzeyde bir takım sosyal yardım ve hizmetlerin yapmasını ifade etmektir. Yardımların insan onurunu zedelemeden yapılması ise en önemli unsurlardandır.

Bu doğrultuda hizmetlerini sürdüren belediyelerden biri olan Çankaya Belediyesi de ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların yanında yer almaya devam ediyor. 

Çankaya Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için düzenlediği “Çankaya Halk Kart” 11. dönem başvuruları da başladı, hatta birkaç gün sonra bitmek üzere. Ben de son iki üç gününde, sosyal  belediyecilik anlayışının olmazsa olmazlarından olan bu destekleri bir kez daha hatırlatmak istedim. 

Son başvuru tarihi 5 Ağustos olan ve 600 TL nakdi destek sağlayan Halk Kart için,  https://www.cankaya.bel.tr/halkkart  linki üzerinden başvuru yapılıyor. Bugüne kadar Halk Kart aracılığıyla 3000’in üzerinde haneye dokunma, destek olma fırsatını yakalayan Çankaya Belediyesi, bundan sonrası için de bu desteklerini sürdürecek.

*Ankara Çankaya ilçesi sınırlarında ikamet eden,

*Maddi bakımdan desteğe ihtiyacının olması ve ailede kişi başına düşen gelirin, asgari ücretin üçte birini geçmemesi şartını taşıyan,

*Ailede yaşayanlara ait taşınmaz kaydı olmayan ilçe sakinleri, ihtiyaç durumunda gerekli evrakları ile beraber, bu karta başvuru yapabilecekler.

Halk Kart aracılığıyla yılda 1000 aileye ulaşmayı hedefleyen Çankaya Belediyesi Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya’da hiçkimsenin yalnız olmadığını, darda olan her yurttaşa el uzattıklarını, Çankayalılara hem maddi hem manevi destek olmak için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

Sosyal devletin yerel yönetimlerdeki temsilcileri olan sosyal belediyelerin faaliyetlerini yakından takip etmeye ve yardımlarını insan onurunu zedelemeden yapan tüm belediyelerin çalışmalarını buradan sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.