Canan Kaftancıoğlu'nun hayatı merak ediliyor. Yurttaşlar, arama motorlarında ''Canan Kaftancıoğlu kimdir? Canan Kaftancıoğlu kaç yaşında, nereli? Canan Kaftancıoğlu ne mezunu? Canan Kaftancıoğlu neden gündem oldu'' sorularını aratıyor. Peki, Canan Kaftancıoğlu kimdir? Canan Kaftancıoğlu kaç yaşında, nereli? Canan Kaftancıoğlu ne mezunu? Canan Kaftancıoğlu neden gündem oldu? İşte tüm detaylar...

CANAN KAFTANCIOĞLU KİMDİR?

Canan Kaftancıoğlu,  3 Şubat 1972 Yılında Mesudiye, Ordu'da doğdu. Türk hekim ve siyasetçidir. Ordu'nun Mesudiye ilçesi, Çiftlik Sarıca köyünde, ilkokul öğretmeni bir baba ve ev hanımı bir annenin ikinci çocuğu olarak doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu'da tamamladı. 2011-2012 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul basın, kültür ve iletişimden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, 2012-2014 yıllarında ise İl Başkan Vekilliği görevlerini yaptı. 2014 Türkiye yerel seçimleri'nde Maltepe için belediye başkan adayı olarak düşünüldüyse de yerine Ali Kılıç aday olarak gösterildi. 13 Ocak 2018'de yapılan CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi’nde İstanbul İl Başkanı seçildi. 12 Mayıs 2022 tarihinde Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya paylaşımları nedeniyle kendisine "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından Yargıtay tarafından 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası verildi ve kendisine siyasi yasak getirildi.

Canan Kaftancıoğlu 1

CANAN KAFTANCIOĞLU KAÇ YAŞINDA?

Canan Kaftancıoğlu 52 yaşındadır.

Canan Kaftancıoğlu 2

CANAN KAFTANCIOĞLU NERELİ?

Canan Kaftancıoğlu aslen Orduludur.

Canan Kaftancıoğlu 4

Kızıl Goncalar Sadi Hüdayi kimdir? Erkan Avcı kimdir? Kızıl Goncalar Sadi Hüdayi kimdir? Erkan Avcı kimdir?

CANAN KAFTANCIOĞLU NE MEZUNU?

Canan Kaftancıoğlu 1995'te İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Canan Kaftancıoğlu 5

CANAN KAFTANCIOĞLU NEDEN GÜNDEM OLDU?

CHP İstanbul İl Başkanlığında çekildiği öne sürülen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun ifadesine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında başvuruldu.

Canan Kaftancıoğlu 6

Kaynak: HABER MERKEZİ