HaberTürkan ÇATAL YILDIZ

İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı, son siyasi gelişmeler ve Ankara gündemine ilişkin kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısın konuşan İYİ Parti İl Başkanı Faruk Köylüoğlu “Ankara’da seçime ittifakla beraber bir listeyle girmeyeceklerini, listelerinin ayrı olduğunu ve üye bazında temayül yoklamasıyla adaylarını belirleyeceklerini söyledi.

“KADROLARIN LİYAKATLI OLMASI GEREKİYOR”

6 Şubat’ta yaşanılan depremlerle ilgili “Çok ciddi bir deprem felaketi… Deprem bölgesini gördük ve gördüğümüz başka bir şeyde vardı: Asrın felaketini gördük. Yetersiz, beceriksiz, donanımsız insanların elinde bir takım kurum ve kuruluşların ne hale geldiğini de gördük. Bunlar olmamalıydı. Yardım yapma kuruluşlarının çadır sattığını, yetersiz kaldığını gördük ve bunların hepsini yaşadık. Deprem bölgesindeki gördüğümüz yetersizlikler ve beceriksizlikler bizim neden siyasete girdiğimizi de açık ve seçik olarak açıklayabiliyor. Demek ki liyakatli ve donanımlı kadroların olması gerekiyor.” diye konuştu.

“BİLİMİN IŞIĞINDA İLERLEMEK İSTİYORUZ”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgesinde muhteşem hizmetleri olduğunu dile getiren Köylüoğlu “İyi ki ittifak yapmışız ve hem Ankara’da Mansur Yavaş‘ı hem de İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu. Orada çok ciddi çalışma yürütüyorlar. Gözlerimle gördüm ve şahit oldum. Bu ittifak belediyelerinin faydasını oradaki vatandaşlar hissetti ve gördü. İlçe teşkilatlarımızda ve çadır kentlerimizde yardımlar hala devam ediyor. Bu çalışmalarından dolayı iki Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Ankara il teşkilatı olarak Kahramanmaraş’ta görevlendirildik ve aynı şekilde Ankara Büyükşehir Belediyesi de görevlendirildi. Orada eşgüdümlü olarak çalışıyoruz. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz ama bunun sürdürülebilir olduğuna inanmıyorum çünkü bu devletin işi olmalı. Bu yardımlar devlet gücüyle yapılmalı. Ayrıca biz depremle ilgili de bir çalıştay yapıyoruz. İnşaat mühendisleri, jeoloji mühendisleri, hukukçular ve finansçılar var. Bu arkadaşlarımızın çoğu deprem bölgelerinde; Japonya ve Amerika gibi ülkelerde ihtisas görmüş insanlar. Bu sürecin nasıl götürülmesi gerektiği ile ilgili çalışma yapıyorlar. Bilimsel çalışma yapıyorlar ve bilimin ışığında ilerlemek istiyoruz. O bölgeleri kalkındırmak gerekiyor, o bölgelerde istihdamı geri döndürebilmek gerekiyor. Orada yapılacak ekonomik bölgeler; Mısır, Ürdün ve Filistin kampları gibi yerlerde bizzat kendim gördüm ve yaşadım. Orada yapılan üretim ve ihracat Amerika’ya kotasız, vergisiz gidebiliyor. Miktar kısıtlaması olmaksızın yapılıyor. Dünya olarak insani yardım düşünülüyorsa; bu yardım çok önemli bir yardım. Parti olarak bu tip projeler geliştiriyoruz. Bunu yapabilmek için donanımlı ve liyâkatli ciddi kadrolara ihtiyaç var. Çok ciddi bir finansman yükü var. 100 milyar Amerikan Doları civarında bir paradan söz ediliyor. Bu durum hemen olabilecek bir şey değil. Bunları organize edebilmek için dünyayı tanıyan veya güven verebilen hem kadroların hem de kurumların olması gerekiyor. Bunların çözümü 14 Mayıs’ta olacak diye ümit ediyoruz. Biz bu arada Ankara il teşkilatı olarak depremde bizimle dayanışma gösteren, dayanışma gösteren ülkelere de teşekkürlerimizi bildirdik. Ankara olarak ilişkilerimizi onlarla sıkı tutuyoruz. Biz Ankara için bir üniversite şehri bir teknoloji kenti diyoruz ama elçiliklerin, meclisin olduğu da bir kentimiz. 14 Mayıs’ta bir seçimimiz var ve seçimlere kadar Seçim Koordinasyon Merkezimizi oluşturduk. Çalışmalarımızı yürütüyoruz.

iyi parti (2)

“ANKARA’DA BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ”

Millet İttifakı’ndaki partilerle yapılacak işbirliğinin sandıkta olacağını ifade eden Köylüoğlu ”Biz Ankara’da seçime beraber bir listeyle girmiyoruz. Bizim listemiz ayrı. Biz bu süreçte üye bazında temayül yoklamasıyla adaylarımızı belirleyeceğiz. Bu da online olarak yapılacak. İttifak partileriyle işbirliğimiz de sandık bazında olacak. Bizim 2018 seçimlerinde sandık üyesi verme hakkımız yoktu, müşahit belirlemiştik. O seçimde Saadet Partisi’nin tamamlayamadığı sandıklara biz üye verdik. Bu tip dayanışmaları yapıyoruz. Biz parti olarak seçim kampanyası çalışmalarımıza başladık. Teşkilatlarımızla program yaptık, saha çalışmasına çıkacağız. Ankara’da diğer partilerle birlikte çok fazla bir faaliyetimiz olacağını düşünmüyorum ama sandık güvenliğini birlikte sağlayacağız. “ şeklinde konuştu.

Temayül yoklamasının üyeler açısından iyi bir durum olduğunu hatırlatan Köylüoğlu “ Partilerde bazı kişiler var ki o kişiler halk tarafından fazla tanınmaz ama arka planda çok çalışmaları olur. Bu kişilerle ilgili genel başkanımız kontenjan kullanacak. Bana söylediğine göre bu kontenjanları listenin ikinci sıralarında kullanacak ama temayül yoklaması Ankara’da olacak. Ankara’da çok ciddi bir çıkış yakalayacağız.” ifadelerine yer verdi.

Ankara genelinde yaklaşık 12 bin seçim sandığı bulunduğunu anımsatan Köylüoğlu “Ankara özelinde bir program yapıyoruz. Bu programı da yazılımcı arkadaşlarımız hazırlıyorlar. Islak imzalar akıllı telefonlarla onaylatılacak, okutulacak. Ankara İl Başkanlığı’na gönderilen o rakamları otomatik olarak aktaran bir sistem yapıyoruz. Ankara’da seçim sonuçlarını daha önce alma imkanımız olacak” diye konuştu.

“14 MAYIS’TA TARİH YAZACAĞIZ”

Aday adaylığına başvurunun oldukça yoğun olduğunu belirten Köylüoğlu “Bu iktidarın ayak sesleri. Yıllardır siyasetin içindeyim, görüyorum çok çeşitli ve çok ciddi bir teveccüh var partimize… Bazı istifalar oldu ama dün itibariyle baktık ki o gün (2 Mart) istifa edenleri henüz kabul etmememize rağmen 2 Mart’tan daha fazla üye sayısına ulaştık. Altılı masadaki maksat oy birliğiyle ortak politikalar mutabakat metninin hazırlanmasıydı. Bazı yerlerde partimiz çok ciddi özveride bulundu. Genel başkanımızın söylediği “Kazanacak aday” vurgusuydu. Cumhurbaşkanlığı özel ve büyük bir makam. Bu seçim bizim için önemli ve kazanmamız gereken bir seçim. 14 Mayıs tek adam rejimine dur, demokrasiye devam diyeceğimiz, kibirin yerini tevazunun alacağı, sarayın yerini halkın iktidarının alacağı bir gün olacak ve tarih yazacağız.” ifadelerini kullandı

AK Parti’nin rakip olarak İYİ Parti’yi gördüğünü söyleyen Köylüoğlu “ Meral Akşener “Ben başbakan olacağım” diyor. Başbakan olması için güçlendirilmiş parlamenter rejimde partimizin birinci parti olması gerekiyor ki liderimiz başbakan olabilsin. Bizim hedefimiz belli. “dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLARI KEMAL BEY’İN KOŞU PARTNERİ OLACAK”

İmamoğlu ve Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı formülü teklifinin başkanların kendileri tarafından yapıldığının altını çizen Köylüoğlu “Teklif nereden gelmiş olursa olsun bu durumun mimarı Sayın Meral Akşener’dir. O teklifin getirilme sürecine bakılması lazım. Herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. İttifak belediye başkanları da cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev alacak. Başkanlar ‘Kemal Bey’in yanında koşu partneri olarak bulunalım’ dediler. Sayın genel başkanımız da bunu uygun gördü. Güçlendirilmiş bir yapı ortaya çıkmış oldu. Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları CHP kurumsal kimliğini taşıyor olsalar da ittifakla beraber seçilmiş belediye başkanlarıdır. Bu başkanlar sosyal belediyecilik anlamında çok ciddi başarılar gösterdiler. Bu yüzden de vatandaş tarafından çok ciddi bir teveccüh gösterildi.” sözlerine yer verdi.

Ülkede bir demokrasi sorunu olduğunu dile getiren Köylüoğlu “Kişiler birtakım yerlere torpille geliyor, hakları yeniyor. Herkes, kendisini rahatça ifade edebileceği bir zemin bulursa bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum” değerlendirmelerinde bulundu.

Editör: Hüseyin Çözen