Ankara’nın köklü kulüplerinden Gençlerbirliği'nde olağan genel kurula sayılı günler kaldı. Genel Kurul öncesi mevcut Başkan Niyazi Akdaş’dan da önemli çağrılar geldi. Akdaş, “Ankara’nın markası yalnız bırakılmamalı” diyor. Yaklaşık 1 yıldır görevde olduklarını ve ekonomik anlamda zor günler geçirdiklerini dile getiren Akdaş’ın çağrısına kulak verelim: 

“Şirketleşme konusunda olsun kulübe kaynak bulma konusunda olsun temaslarımız sürüyor. Kongre gününe kadar da bu görüşmeler sürer. Zor günlere kaldığımızı söylemeliyim. Temas kuruyoruz, derdimizi anlatıyoruz. Sözler vermiyor, sonra yerine getirilmiyor. Böyle olunca da sıkıntı büyüyor. Haziran ayında transfer yasağını kaldırmak için 60 milyon TL’ye ihtiyacımız var. Bu parayı toplamaya çalışıyorum. Toplamak için de gece gündüz kafa yoruyorum, çalışıyor ve çabalıyorum. Yeniden adaylığımla ilgili olarak bu parayı ortaya koyabilmem belirleyici bir etken olacak. Bakıyorum, yüzde 50 yüzde 50 gibi görüyorum. Bu kulübü çok seviyorum. Umutsuz olmak da istemiyorum ancak tablo da ortada. Gençlerbirliği, Ankara için Türk futbolu için önemli bir değerdir. Bir markadır. Bu markanın sahipsiz bırakılması hoş değil. Bir Ankara sevdalısı olarak buna üzülüyorum. Hiç bir kurum ya da kuruluş yanımızda değil. Ankaragücü, sağlanan destek ve yardım konusunda bizim önümüzde. Gençlerbirliği, tarihi bir değere de sahip. Cumhuriyetle yaşıt ve Türk futboluna katkısı çok büyük. Bir kent için önemli bir anlamı olan kulübün böylesine sahipsiz bırakılmasına katlanamıyorum.”

Sincan’ın ulaşım sorunu

Kızılay ve Sincan arasında son günlerde çok ciddi bir problem yaşanıyor. Yakın zamanda akaryakıta gelen büyük zamlar özel halk otobüsleri işletmecilerinin tepkisine neden olmuştu. Özel Halk Otobüs işletmecileri, mesafe uzun olduğu için Sincan-Kızılay arasında yolcu taşımak istememişti. Bu otobüslerin bir kısmı ring seferlerine kaydırılmıştı. Bir süre önce de Büyükşehir Belediyesi sorunun çözüldüğünü açıklamıştı. Ancak bu otobüslerin büyük bir kısmı yine seferden kaldırılmış. Eskişehir Yolu’nda metro duraklarının arası çok uzun olduğu için sorundan yalnızca Sincan-Kızılay arasında seyahat eden yolcular değil, ara duraklarda da inip binen Ankaralılar etkileniyor. EGO otobüsleri yetersiz kalınca otobüslerde adeta balık istifi yolculuk yapılıyor. Balık istifi yolculuğun yanı sıra yolcular bazen neredeyse bir saat otobüs beklemek zorunda kalıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bir an önce bu soruna çözüm bulması gerekiyor.