Bora Yıldız kimdir? internette en çok araştırılan isimler arasında yer alıyor. Arama motorlarında, "Bora Yıldız kimdir? Bora Yıldız ne için hapse girdi? Bora Yıldız kaç yıl cezası aldı?" soruları aratılıyor. Peki, Bora Yıldız kimdir? Bora Yıldız ne için hapse girdi? Bora Yıldız kaç yıl cezası aldı? İşte tüm merak edilenler...

bora1

Bora Yıldız, Adnan Oktar'ın bir takipçisi ve destekçisi olarak tanınan bir kişidir.

Bora Yıldız, Adnan Oktar'ın birçok televizyon programına ve videolarına katılmış ve Adnan Oktar'ın düşüncelerini desteklemiştir. 2018 yılında Adnan Oktar ve grubu, Türk hükümeti tarafından yapılan bir operasyonla gözaltına alınmış ve ardından çeşitli suçlamalarla yargılanmıştır. Bu yargılama sonucunda Adnan Oktar ve birçok destekçisi, çeşitli suçlamalarla mahkum edilmiş ve hapis cezalarına çarptırılmıştır.

bora2

Örgütün kız tavlama imamı olduğu öne sürülen tutuklu sanık Bora Yıldız toplamda 10.107 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Taha Hüseyin Karagöz kimdir? Taha Hüseyin Karagöz kimdir?

Sanık Halil Hilmi Müftüoğlu'na "örgüt kurmak ve yönetmek", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "cinsel istismar" suçlarından 177 yıl hapse çarptırılmasına karar veren mahkeme, aynı suçlardan Bora Yıldız'ın 303 yıl 9 ay, sanık İbrahim Tuncer'in de "örgüt kurmak ve yönetmek" ve "nitelikli cinsel saldırı" suçlarından 57 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkeme, sanık Fatma Ceyda Ertüzün, Ayşegül Hüma Babuna, Yeliz Sucu, Sinem Hacer Tezyapar, Merve Büyükbayrak, Aylin Atmaca, Alev Babuna ve Ulviye Didem Ürer'e "örgüt yöneticiliği" suçundan ayrı ayrı 9 yıl hapis cezası verilmesini karara bağladı.

Örgüt yöneticilerine 9 bin 803 yıl 6'şar ay hapis

Örgüt elebaşı ve yönetici konumunda bulunan kişilere verilen bu cezaların bireysel suçlar olduğunu bildiren mahkeme, örgüt üyesi konumunda olan sanıklara verilen cezalara, yönetici sanıkların cezalarını da ekledi.

Böylece sanıklar Adnan Oktar, Tarkan Yavaş, Mehmet Noyan Orcan, Bora Yıldız, Halil Hilmi Müftoğlu, İbrahim Tuncer, Ulviye Didem Ürer, Alev Babuna, Aylin Atmaca, Merve Büyükbayrak, Yeliz Sucu, Sinem Hacer Tezyapar, Fatma Ceyda Ertüzün, Ayşegül Hüma Babuna'ya 9 bin 803 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi. Mahkeme bu sanıklara ayrıca 400 bin 500'er lira adli para cezası da verdi.

Mahkeme, 107 sanığın "örgüt üyeliği" suçundan 4 yıl 6'şar ay, 20 sanığın da "örgüte üye olmak", "gerçeğe aykırı mal bildirme", "örgüte yardım etme", "suçluyu kayırma", "ruhsatsız silah taşıma" ve "tehdit" suçlarından 1 yıl 8 aydan 11 yıl 3 aya kadar değişen miktarlarda hapis cezası verilmesine hükmetti.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan 12 sanığın "örgüte üye olmak" suçundan 11 ay 7'şer gün hapis cezası veren mahkeme, bu sanıklarla ilgili hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını karara bağladı.Sanık Mustafa Kuşçu, Ozan Süer ve Turgut Aksu’nun tahliyesine karar veren mahkeme, Bahadır Köseoğlu hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmasını kararlaştırdı.

Sanıklardan 3'üne tüm suçlardan beraatine hükmeden mahkeme, sanıklar Ahmet Bürke, Dolunay Tezin, Hüseyin Alpar Sayın, Sibel Yılmaztürk, Şecaaddin Çelikler, Eşref Nuri Yakışan, Mehmet Murat Atmaca ve Deniz Tanık’ın tutuklanmalarına karar verdi.

Bir kısım sanıkların bazı suçlardan beraatini kararlaştıran heyet, 80 sanığı ise çeşitli suçlardan 3 yıldan 36 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.

Haber Merkezi

Editör: İrem Akbaş