Ankara'nın gece hayatının renkli dünyasına dair ilginç detaylar gün yüzüne çıkıyor. Pavyon kültürünün içeriden bir tanığı olan 25 yaşındaki konsomatris Mihriban, T24 internet gazetesinde gazeteci Gözde Yel'e özel açıklamalarda bulundu. Gece boyunca süren danslar, neon ışıklar altındaki atmosfer ve pavyon müşterilerinin profiliyle ilgili çarpıcı ifadeler kullanan Mihriban, aynı zamanda maddi boyutta da pavyon hayatının sırlarını paylaştı.

G Dn6 Pc D Ws A Acal E

Mihriban, "Âleme yeni başlayan kızlar günlük 600 civarından başlar, sonra da içtiği içkinin yarısını alır. Ben günde 5 bin, 6 bin, bazen 7 bine kadar kazanıyorum. Bize ısmarlanan içkilerin yarısını alıyoruz. Artımız da önemli tabii. Bin liralık iş yaparsın ama senin artın 500 liradır, 1500 alırsın. İyi kazanmak için âlemde bilinmen gerekiyor. Şefler, seni tanıyacak. Masaya oturtmadan şefler 'Sana masa bağlayacağım, iyi kullan' diyorlar zaten." diyerek pavyon içindeki hierarşiyi anlattı.

Konsomatrislik mesleğine nasıl girdiğini de paylaşan Mihriban, "Pavyona başladığımda nasıl bir ortam olduğunu bilmiyordum. Hemşireydim normalde. İşten bazı sebeplerden ayrıldım. Param kalmadı, kredi çektim, bir sürü borç aldım... Âlemde çalışan arkadaşımdan para istiyordum, sürekli atıyordu. Ama sonunda tak etti, 'Böyle bir iş var gel borcunu kapat, paranı da kazanırsın' dedi. Sonra İstanbul’dan Ankara’ya geldim, aldılar beni içeri, başladım, o gün bugündür âlemdeyim." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Plastik geri dönüşüm ödülleri sahiplerini buldu Plastik geri dönüşüm ödülleri sahiplerini buldu

Pavyon müşterileriyle ilgili de konuşan Mihriban, "Hepsi gerçek ve harbiden her kesim geliyor. Savcısı, avukatı, polisi… Dayılar da geliyor… Geçen 18 yaşına girmiş bir çocuk getirmişler pavyona alışsın diye. Çocuğa 'artık özgürce girebilirsin' diye gaz veriyorlar. Daha bıyıkları terlememiş. Bayanlar da çok geliyor. Tesettürlü bir kadın geldi, mekâna girdi tesettürünü çıkardı, eğlendi eğlendi, çıkarken tesettürünü örttü ve çıktı." dedi.

Mihriban'ın verdiği röportaj, pavyon hayatının iç yüzünü gözler önüne sererken, gece kulüplerinde geçen bir günü detaylarıyla anlatması okuyucuları şaşırttı.

Kaynak: Haber Merkezi