AK Parti'nin önemli kurmayları arasında yer alan Binali Yıldırım'ın özel hayatı merak konusu oldu. Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın kim olduğu ise merak ediliyor. Arama motorlarında, "Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, kimdir? Semiha Yıldırım kaç yaşında?  Semiha Yıldırım nereli?  Semiha Yıldırım'ın mesleği ne?  Semiha Yıldırım ne mezunu?  Semiha Yıldırım'ın gençliği nasıldı" soruları aratılıyor. Peki, Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, kimdir? Semiha Yıldırım kaç yaşında?  Semiha Yıldırım nereli?  Semiha Yıldırım'ın mesleği ne?  Semiha Yıldırım ne mezunu?  Semiha Yıldırım'ın gençliği nasıldı? İşte tüm merak edilenler...

SEMİHA YILDIRIM

Semiha Yıldırım, emekli öğretmen ve Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakan'ı Binali Yıldırım'ın eşi. Semiha Yıldırım'ın çocukları tarafından yapılan ve Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı'na bağışlanan kendi adının verildiği İstanbul, Çekmeköy'de ''Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu'' adında bir okul vardır.

Semiha Yıldırım 1954 yılında Erzincan'ın Refahiye ilçesinin Kayı Köyü'nde doğmuştur. İsminin manası ''Cömert kadın'' demektir.[1] İlk ve orta öğreniminin ardından öğretmen okulunu kazanmış ve oradaki eğitimini de tamamladıktan sonra 1972 yılında öğretmen okulundan mezun olarak öğretmenlik mesleğine adım atmıştır.

Mesleğe başladığı ilk görev yeri ise memleketi Erzincan'ın Refahiye ilçesi olmuştur. 1993 yılına kadar öğretmenlik görevini sürdüren Yıldırım, Türkiye'nin birçok şehrinde görev yaptıktan sonra 1993 yılında emekliye ayrılmıştır.[kaynak belirtilmeli] Emekli olduktan sonra misyonunu gönüllü eğitim projelerinde sürdürmüştür. Adını taşıyan bir de ilkokul vardır.

Türkiye Cumhuriyeti 27.Başbakanı Binali Yıldırım ile evlidir ve Erkam, Ahmet ve Büşra adında 3 çocukları vardır.

Haber Merkezi