Trendyol Süper Lig'de dün akşam oynanan maçta Alanyaspor'a 3-1 yenilen Beşiktaş'ta, teknik direktör Rıza Çalımbay ile yollar ayrıldı. Rıza Çalımbay düznlediği basın toplantısında Beşiktaş'ın sözleşmesini neden feshettiğini açıkladı.

Fenerbahçe Beko - Monaco maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Monaco maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

Rıza Çalımbay'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"Özellikle kaleci Mert'le ilgili yanlış sözler söyledim. Maç sonrası biraz sinirlenmiştim. Kendisi çok karakterli bir arkadaşımız. Ondan özür diliyorum.

Bu kısa süreli antrenörlüğümde taraftarımıza verdiği desteklerden ötürü çok teşekkür ediyorum. Ne olursa olsun futbolcu arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum.

Ahmet Nur Çebi bana sana ihtiyacımız var dedi. Ben de Beşiktaş'ın ihtiyacı varsa her türlü gelirim dedim. Ahmet Nur Çebi’ye,“Beni daha erken çağırmadınız?” dedim. Eğer ben sezon başında gelseydim. Beşiktaş, çok farklı yerde olurdu.

Ben iki maçlık, bir aylık teknik direktör değilim. Çok iyi antrenörülük yapan birisiyim. Beşiktaş için elimi taşın altına koydum.

Basın toplantısı düzenler istifa ederim dedim, gece gönderdiler. Ne yönetim ne de Samet Aybaba açıklama yapıp arkamda durmadı.

Samet Aybaba 5 oyuncuyu kadro dışı bıraktık dedi. Bu karardan benim haberim yoktu. Fakat bu 5 oyuncu içinde benim kadro dışı kalmasını istediğim oyuncular da vardı.

Doktor bize Gedson oynayabilir.” dedi. Gedson’u çağırdım. “Ben daha önce üç kere bu haldeyken oynadım, bir daha sakatlandım.” dedi. Oynayabilirdi ama yeniden sakatlanmaktan dolayı korktu ve oynamak istemedi.

En çok üzüldüğüm şey; Ben isterdim ki Samet Aybaba ile Feyyaz gelsin dün akşam. Ben dün akşam yöneticilerle konuştum. İkisine güvenerek imza attım ben. Daha sonra da Samet ve Feyyaz beni aramadı.''

Kaynak: Haber Merkezi