UEFA ülke puanı sıralamasında Türkiye kaçıncı sırada? 26 Temmuz 2024 UEFA ülke puanı sıralamasında Türkiye kaçıncı sırada? 26 Temmuz 2024

Berat kandili; Arapça dilinde 'temize çıkma ve temiz olma' anlamına gelen 'Berat' isminden gelmektedir. Hz. Peygamber’in, “Allah Teâlâ -rahmetiyle- şâbanın on beşinci gecesi dünya semasında tecelli eder ve Kelb kabilesi koyunlarının kılları sayısından daha fazla kişiyi bağışlar” buyurduğu rivayet edilmiştir. İşte Berat Kandili 2024 tarihi...

BERAT KANDİLİ 2024 NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

Berat Gecesi, Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece idrak edilir. Buna göre 2024 yılında Berat Kandili 24 Şubat Cumartesi günü idrak edilecek.

BERAT NE DEMEK?

Ramazanin Mujdecisi Berat Kandili Bugun Idrak Edilecek H32027 3B727

Berat, Arapçada "temize çıkma" anlamına gelir. İslam inancına göre bu gecenin bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle Mübarek Gece, günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Berat Gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet Gecesi gibi adlar da verilmiştir.

BERAT KANDİLİ'NDE NELER YAPILIR, İBADETLERİ NELERDİR?

Kur'an-ı Kerim okunmalı, okuyanlar dinlenmeli, uygun mekânlarda Kur'an ziyafetleri verilmeli, Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli. Hz. Muhammed' (s.a.v) salât ve selâmlar getirilmeli, kendisinin şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

kandil

1- Gündüzünde oruç tutmak

2- Kaza namazı ve Nafile namaz kılmak

3- Kur'an-ı kerim okumak

4- Tevbe istiğfar etmek

5- Salavat getirmek

6- Allah'ı çokça zikretmek

Kaynak: Haber Merkezi