Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığı’na getirildi.

Merkez Bankası Başkanlığı görevini Hafize Gaye Erkan'a devreden Şahap Kavcıoğlu'nun atama kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı.

Karara ilişkin “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığına, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 84. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2,3, 7. maddeleri gereğince Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu atanmıştır” ifadesi yer aldı.

Kavcıoğlu'nun BDDK'ya atanmasının ardından Kavcıoğlu'nun faiz hakkındaki düşünceleri merak konusu oludu. 

Şahap Kavcıoğlu faiz için ne düşünüyor?

Şahap Kavcıoğlu Yeni Şafak'ta yayınlanan 9 Şubat 2021 tarihli "Enflasyon, faiz ve döviz kuru" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Merkez Bankası'nın yüksek faiz politikasında ısrar etmemesi gerekir. Dünyada faizler sıfıra yakınken bizde faiz artışına gitmek ekonomik sorunları çözmeyecektir. Aksine, ilerleyen dönemlerde sorunları daha da derinleştirecektir. Çünkü, faiz artışları dolaylı olarak enflasyonun artmasına yol açacaktır.

"Dünyada likiditenin bol olduğu dönemlerde Türkiye yıllarca yüksek faiz düşük kur politikası uyguladı. Sıcak para yatırıma değil yüksek faize geldi. Sıcak para ülkeden çıkarken de düşük kurdan TL'den dövize dönüp ülkeden çıktılar. Yüksek faiz düşük kur politikasından kaybeden hep ülkemiz oldu."

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.