Son meteorolojik değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu, Batı Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde hafta boyunca gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanacak. Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde ise yağışların oldukça şiddetli olması öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan günlük hava durumu tahmin raporuna göre; ülke geneli parçalı ve çok bulutlu olup, Marmara, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kısımları, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve batısı ile Diyarbakır çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İLLERE GÖRE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Çanakkale, Edirne ve Kırklareli bölgelerinde lokal olarak yoğunlaşması beklenmektedir. Rüzgarın iç kesimlerde güney yönlerden güçlü biçimde eseceği öngörülüyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığındaki önemli bir değişiklik beklenmezken, batı bölgelerde mevsim normallerine yakın, iç ve doğu bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi tahmin edilmektedir.

GÜÇLÜ RÜZGAR

Rüzgarın genel olarak güneyli yönlerden hafif ve zaman zaman orta şiddette esmesi, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kısımları, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde ise güçlü (40-60 km/saat) esmesi öngörülüyor.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsüne sahiptir.

Editör: Rozita Hamidi Cizreli