Gölü ve doğasıyla tatilcilerin cazibe merkezi haline gelen Sakarya’nın Sapanca ilçesindeki bungalovlar, özel günlerde vatandaşların ilk tercihi oluyor. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala ilçedeki bungalovların doluluk oranı yüzde 80’i aşarken, dolandırıcılara karşı ise uyarılarda bulunuldu.

Akdeniz’in suyu bu yıl 23. kez Ege Denizi ile buluşuyor Akdeniz’in suyu bu yıl 23. kez Ege Denizi ile buluşuyor

Bungalov (3)


Eşsiz güzellikleriyle her mevsim yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olan Sapanca, İstanbul’a yakınlığı sayesinde en çok tercih edilen mekanlar arasında yerini alıyor. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyükşehirlere yakınlığıyla her yıl çok sayıda yerli ve yabancı tatilciyi ağırlayan Sapanca, en çok tercih edilen tatil mekanları arasındaki yerini koruyor. Adeta tatil beldesi havası bulunan ilçede bulunan bungalovlar ise vatandaşların ilk tercihi oluyor. Yeşili, doğası ve gölü ile turistlerin cazibe merkezi olan ilçede bulunan ahşap bungalov evlerin doluluk oranı dikkat çekiyor. Özel günlerde de ilk tercih arasında yer alan evler, günler hatta haftalar öncesinden rezerve ediliyor. Ramazan Bayramı öncesinde de doluluk oranına yaklaşan evlerde, işletmecilerin telefonları susmuyor.

Bungalov (1)
Bayrama sayılı günler kala ilçedeki bungalovların doluluk oranı yüzde 80’e ulaştı. Vatandaşın ilk tercihleri arasında yer alan bungalovlar ise dolandırıcıların da hedefi halini alıyor. Artan talep ile birlikte son dönemde sosyal medya üzerinden sahte ‘kiralık bungalov’ ilanları ile dolandırılan insanların sayısı da endişe oluşturuyor. Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği (SAVİBU) Başkanı Ali Safa Alaçam, talebin arttığı tatil dönemlerinde bungalov dolandırıcıların tuzağına düşülmemesi için uyarılarda bulundu.

Kaynak: İHA