Belediyelerin özellikle büyükşehir belediyelerinin göreve gelir gelmez yapacakları ilk şey ivedi çözüm bekleyen konularla ilgilenmek olmalı. Çünkü adı üstünde büyükşehir, büyükşehirlerin sorunları da kendileri kadar büyük olabiliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi de bu noktada geçtiğimiz günlerde 30 yıldır çözüm bekleyen ve trafiği kangren hâline dönen İstasyon Caddesi’ndeki üstyapı ve altyapı çalışmalarını tamamladığını duyurdu. Projenin maliyetiyle de ilgili bilgi veren ABB, Etimesgut ve Sincan ilçelerinin trafik sıkıntısını çözen dev projenin toplam 528 milyon 699 bin TL’ye mal olduğunu kamuoyuyla paylaştı. 

ASKİ Genel Müdürlüğü’nce yapılan açıklamalarda şunlara yer veriliyor:

“3 ayrı noktada büyük deşarj yağmur suyu hattı imalat çalışması kapsamında yaklaşık 6 kilometre atık su ve 4 kilometre de yağmur suyu hattı döşedi. ASKİ ekipleri, 19 noktada cadde ve sokak kesişimine sel kapanı adı verilen büyük ızgaraları da yerleştirerek, 58 noktada ise küçük ızgaraların montajını yaptı. Dev bir yatırımla ortadan kaldırılan altyapı sorunu 162 milyon 994 bin 922 TL maliyetle tamamlandı.”

ABB yetkilileri Etimesgut İstasyon Caddesi’nde gerçekleştirilen kaldırım ve asfalt çalışmaları ile cadde daha konforlu hâle getirildiğini belirtiyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin gece ve gündüz yoğun mesai harcadığı asfalt ve yol çizgi çalışmalarının tamamlandığını belirten yetkililer, “Çalışmalar esnasında zarar gören ve mevcut sorunların bulunduğu kaldırımlar ise Kaldırım Yapım ve Bakım Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından onarıldı” diye de ekliyor.  

Başkentlilerin projeyle ilgili görüşlerine de yer verilirken, semt sakinleri şunları söylüyor: 

Yavuz Çelik: “İstasyon Caddesi’nin yolları bozuktu, altyapı sorunları vardı. Şimdi bunların hiçbiri kalmadı. Yapmış olduğu çalışmalar için Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum.”

Halil İbrahim Dağaşan: “Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir yol yaptı. Allah razı olsun.”

Barış Kıran: “1984 yılından bu yana İstasyon Caddesi’nde esnaflık yapıyorum. Bu yol çileydi, Etimesgut’ta yıllardır bu sorunu yaşıyorduk. Mansur Yavaş Başkan’ımız buranın hem altyapısını düzeltti hem asfaltını yaptı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Can Kıran: “İstasyon Caddesi’nde çalışmalar tamamlanıp trafiğe açıldıktan sonra bölgede trafik kazaları en aza indi.Bir de altyapı sorunu vardı; kar ve yağmur yağınca buraları su basardı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mazgalları temizleyerek bu sorunu da çözdü. Mansur Başkan’ımıza çok teşekkür ediyorum.”

Hasbi Özbek: “Etimesgut’ta yaşayan biri olarak Ankara Büyükşehir Belediyesinin İstasyon Caddesi’nde yapmış olduğu çalışmaları çok beğendim.”

Alperen Oktay: “Mesai saatlerinde İstasyon Caddesi çok yoğun oluyordu. Ankara Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu alternatif yollarla trafik sıkışıklığı son buldu. Artık insanlar iş yerlerine ve evlerine daha çabuk ve kolay ulaşabiliyor.”

Editör: TE Bilisim