Filistin’in 1947’den bu yana İsrail’e kaybettiği toprakların haritasını kameralara gösteren Bahçeli, “Burada 1967 yılı esas alınarak, Doğu Kudüs başkent olmak üzere Filistin devletinin kurularak buradaki toplumun iki devletli bir yapıya kavuşmasını temin etmek gerekmektedir. Türkiye’nin bakış açısı budur, kararlılığı budur. Önce ateşkesi keselim, tahribatı önleyelim, oradaki çocuklarımızın defni dahi yapılamıyor. Oradaki ekmek sıkıntısı, elektrik sıkıntısı aldı başını gidiyor. Türkiye’de her gün bir sıkıntıdan bahsedenler buralarda sessiz kalıyor. Bu gerçeği bilerek hareket etmek lazım” dedi.

1 Mayıs'ta banka, noter, eczane, sağlık ocağı, hastaneler kapalı mı? 1 Mayıs'ta banka, noter, eczane, sağlık ocağı, hastaneler kapalı mı?

Sadece İsrail, Filistin, Mısır, Ürdün, Suriye ve Lübnan’ın yer aldığı bir haritayı eline alarak konuşan Bahçeli, “Bu bölgede barışın, huzurun, istikrarın, güvenliğin sağlanabilmesi için ve 1947’den bu yana geçen 73 yıl içindeki olayları göz önüne alarak burada İsrail’in etrafında barış ve huzurun oluşması lazım. Bunun için benim düşüncem şudur: Mısır, Ürdün, Suriye, Lübnan ve Filistin dahil olmak üzere barış, huzur, güvenlik, siyasi birliğinin kısa süre içinde tesisi yolunda faaliyet göstererek Türkiye’nin yine uluslararası ilişkilerde önderlik yapma düşüncesine sahip olmasını arzuluyorum. Başarılır, başarılmaz ama böyle bir samimiyetle bu barışı sağlayabilmenin yolu, buradaki komşu ülkelerin barış, huzur ve güvenlik içinde Filistin’e ve İsrail’e sahip çıkmasına bağlıdır. Onun için bu düşüncemi de sizinle paylaşmış oldum” diye konuştu.

Editör: İrem Akbaş