ATV ekranlarında yayınlanan sunuculuğunu Kenan İmirzalıoğlu'nun üstlendiği Kim Milyoner Olmak İster yarışma programında sorulan ''Hangi ülkede İspanyolca konuşan kişi sayısı daha fazladır?'' sorusu gündem oldu. Vatandaşlar, İspanyolca konuşulan ülkeleri araştırıyor. Peki, Hangi ülkede İspanyolca konuşan kişi sayısı daha fazladır? Amerika'da kaç kişi İspanyolca konuşuyor, Meksika'da kaç kişi İspanyolca konuşuyor? İşte detaylar...

kim milyoner olmak ister

Hangi ülkede İspanyolca konuşan kişi sayısı daya fazladır?

A) Meksika

B) ABD

C) Arjantin

D)İspanya

kenan3-1

Amerika'da kaç kişi İspanyolca konuşuyor?

İspanyolca, Amerika Birleşik Devletleri okullarında en çok okutulan yabancı dildir ve 41 milyon kişi tarafından ana dil olarak konuşulmakta olup 11 milyon kişi tarafından da akıcı olarak konuşulmaktadır. Resmi olmasa da, İspanyolcanın Amerika'nın New Mexico eyaletinde eğitim için özel bir statüsü vardır. Yaklaşık 60 milyon anadili ve ikinci dil konuşanı ile Amerika Birleşik Devletleri şu anda Meksika'dan sonra dünyanın en büyük İspanyolca konuşan nüfusuna sahiptir.

Hakan Bilal Kutlualp'in serveti ne kadar? Hakan Bilal Kutlualp'in serveti ne kadar?

kenan-2

İSPANYOLCA'NIN RESMİ DİL OLDUĞU ÜLKELER

Resmî dil olarak İspanyolcayı kullanan ülkeler: İspanya, Küba, Arjantin, Bolivya, Kolombiya, Kosta Rika, Şili, Ekvador, Guatemala, Ekvator Ginesi, Honduras, Meksika, Nikaragua, Panama, Paraguay, Peru, Porto Riko, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Uruguay ve Venezuela'dır.

Kaynak: Haber Merkezi