İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, CHP'ye katıldı. Bu gelişme sonrası Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun hayatına ilişkin araştırmalar hız kazandı. Yurttaşlar arama motorlarında, '' Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu kimdir? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu kaç yaşında, nereli? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu ne mezunu? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun eşi kimdir? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu hangi görevlerde bulundu'' sorularını aratıyor. Peki, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu kimdir? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu kaç yaşında, nereli? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu ne mezunu? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun eşi kimdir? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu hangi görevlerde bulundu? İşte tüm merak edilenler...

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu kimdir?

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, 11 Mayıs 1966 tarihinde Ankara'da doğmuş siyasetçi, mühendis, yöneticidir. 16 Ağustos 2018 tarihinden 1 Nisan 2022 tarihine kadar İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel İdare Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmüştür. 2023 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti'den İstanbul milletvekili seçildi. 6 Aralık 2023 tarihinde partisinden istifa etti. 24 Nisan 2024 tarihinde CHP grup toplantısında CHP'ye katıldı.

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu ilköğrenimini Çankaya İlkokulu'nda, orta ve lise öğrenimini Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi’nde bitirdi. Daha sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.  Aynı üniversitenin İnşaat Mühendisliği Yapım Stratejisi Bölümünde yüksek lisans yaparak Türkiye’de önemli sektörlerden biri olan inşaat sektöründe 30 yıldan uzun süredir mühendis ve yönetici olarak çalışmaya devam etmektedir.

Namık Tan'ın eşi Fügen Tan kimdir? Namık Tan'ın eşi Fügen Tan kimdir?

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu Kimdir

Yanıkömeroğlu 25 Ekim 2017’de kurulan İYİ Parti’nin Kurucular Kurulu Üyesi olarak siyasete başladı. İYİ Parti’nin 1 Nisan’da gerçekleştirilen 1. Olağan Kongresinde İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi seçildi. 24 Haziran 2018 tarihinde 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde Ankara 1. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı oldu.

İYİ Parti’nin 20 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilen 2. Olağan Kurultayı’nda yeniden Genel İdare Kurulu üyesi seçilmiştir. 3. döneminde Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevinde de bulunmuştur. İYİ Parti'de GİK üyesi olarak siyasi çalışmalarını sürdürmüştür.

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, 24 Nisan 2024 tarihinde CHP grup toplantısında CHP'ye katıldı.

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu Eşi

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun eşi kimdir?

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun eşi Kamil Yanıkömeroğlu'dur. 1988 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan Kamil Yanıkömeroğlu , 2003 yılına kadar çeşitli uluslararası şirketlerde yapım , yönetim ve proje geliştirme alanlarında çalışmıştır.
Yanıkömeroğlu, 2003 yılından bu yana Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Rönesans Concessions grubu Başkanlığı görevlerini de yürütmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi