Ünlü Astrolog Dinçer Güner, resmi Twitter hesabından seçim gününe ilişkin yorumlarını paylaştı. Güner, 14 MAYIS SEÇİM GÜNÜNÜN ASTROLOJİK İŞARETLERİ" başlığı altında seçim gününde gökyüzü olaylarını baz alarak paylaşımda bulundu. İşte Dinçer Güner'in yorumları...

Dinçer Güner'in seçim günü yorumları

Güner, yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi:

"Okuyacağınız analiz; 14 Mayıs seçim gününü astrolojik analizi. Artık adaylar ver tarih zira belli oldu. Bu yüzden seçim gününü detaylandırmak daha önem kazandı. 
Seçime Mayıs ayında meydana gelecek olan 14 derece Akrep burcundaki Ay tutulmasının etkileri ile gidiyoruz. Akrep burcu astrolojik olarak; değişim, dönüşüm, kriz, ya hep ya hiç tavrında olan, kontrolcü, sezgisel, manipülatif, psikolojik güç arzusundadır. Bu tutulma Türkiye’nin kendi haritasında Venüs’ün üzerinde gerçekleşecek. Venüs; dünya astrolojisinde finansal konuları temsil ettiği kadar kadınları da temsil etmektedir. Seçimin gidişatında hem kadın seçmenlerin hem de kadın siyasetçilerin ciddi yön vereceğini düşündürtebilir. Bu seçimin belirleyicisi bu noktada 6’lı masada yer alan İyi Parti genel başkanı sayın Meral Akşener’in önemli bir gücü olacağına işaret etmekte. Özellikle tutulma haritasında tutulmanın sahibinin  Mars’ın Yengeç burcunda seyahat ediyor olması, Akşener’in muhafazakar kesim ile iyi iş birliği içinde olmasının fayda sağlayacağına işaret etmekte. Zira aşağıda gördüğünüz 14 Mayıs haritasında da Venüs Yengeç burcunda ve haritanın 1.evinde yer almakta. 
1. ev her şeyden önce Oy kullanacak olan halkı temsil eder. 1. evde Venüs'ün olması; halkın mutluluk ve güven arayışına işaret etmekte. Bunun yanı sıra Venüs az öncede söylediğim gibi kadınları temsil etmekte. Bu yüzden de yine seçimin gidişatında kadın siyasetçi(ler)in büyük rol oynayacağını söylemek hata olmaz. 

Seçim gününün Ankara’ya göre çıkartılan saat 07:30 haritasına göre ( oy kullanılmaya bu saatte başlanıyor) gökyüzünde ikizler burcu yükseliyor ve yöneticisi Merkür boğa burcunda 12. Ev girişinde ve durağan pozisyonda. Bir kere yükselen burç bize oy kullanacak olan kesimi anlatır ve 12. Eve durağan pozisyonda olması; seçmenin sandığa küskün ve isteksiz gideceğinin bir işareti olabilir. Seçmen sandığa çok kararsız ve son dakika tam oyunu kullanacağı sırada karar vereceğini gösteriyor olabilir. Seçmenin kafası karışık.  Ya da Merkür temel anlamda teknoloji, iletişim gibi konuları temsil etmesinden dolayı; seçim sonuçlarının geç açıklanması zaman zaman teknolojik bazı sıkıntıların oluşabileceğine işaret etmekte. Bu yüzden bu seçime teknolojik anlamda çok iyi hazırlıklar yaparak gitmekte fayda var. 12. Ev çünkü kontrol dışı meydana gelen olaylara, kayıplara, gecikmelere, streslere işaret etmektedir. Genelde Merkür’ün böyle önemli zamanlarda durağan halde olması bazen bir sonuçsuzluğa da işaret edebilir ve hatta 2. Bir seçimin de olabileceğine işaret sayılabilir. Zannediyorum ki bu seçim 2. tura kalabilir. Eğer kalırsa o zaman yine bir analiz yazarım. 

14 Mayıs haritasından devam edelim; 

İktidarın adayını 10. Ev temsil eder,6'lı masa adayını ise 4. Ev temsil eder. Bu göstergelerden yola çıkarak; 10.ev Kova burcu ile başlamakta ve yöneticisi Satürn iktidar partisinin adayını temsil ediyor. Ayrıca 10. Evde Satürn, Ay ve Neptün gezegenleri de bulunmakta. 
4. ev ise Aslan ile başladığından Güneş ise muhalefetin adayını temsil ediyor. 
İktidarı temsil eden Satürn haritanın 10. Evinde ve balık burcunda duruyor. 
Hem Satürn hem de Güneş’in asaleten puan durumlarına baktığımda;
Güneş:- 2 Puanda
Satürn ise +10 Puanda
Satürn’ün güçlü bir puanda olduğunu görüyoruz. Bu da seçim yarışına iktidarın güçlü ve domine edici bir şekilde başlayacağına işaret etmekte. 
Güneş’in -2 puanda olması seçim yolculuğuna zayıf bir elle çıkmaya işaret etmekte. 

Fakat ilginç olan durum şudur ki; halkı temsil eden AY balık burcunda ve Satürn’ünden uzaklaşan pozisyonda ve önünde ilk yapacağı kontak Uranüs ve sonra Güneş olacak. AY’ın Satürn’den uzaklaşması, halkın iktidar adayı ile duygusal mesafesinin artması anlamına geliyor.  Bu seçimde beklenmeyeni beklemek ve son dakika bir gelişme ve durum ile muhalefetin güçlenmesi, atağa geçmesi, halktan destek almasına işaret etmekte."

Haber Merkezi