Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü, Smart Ankara Projesi kapsamında kente kazandırılan elektrikli bisikletleri vatandaşların kullanımına sundu. Toplam 408 EGO E-Bisikletin ilk 100’ü Atatürk Çocukları ve Doğal Yaşam Parkı ile Ankapark’ta hizmet vermeye başlarken, bisikletlerin diğer park ve rekreasyon alanlarında da kademeli olarak kullanıma açılması planlanıyor.

Uygulamayla bisiklet kullanımının yaygınlaştırıl

Ankara’da 100 Ego E Bisiklet Kullanıma Açıldı (1)

EGO E-Bisikletler diğer parklara da yayılacak

EGO Genel Müdürlüğü Projeler Şube Müdürü Ceren Boztepe, elektrikli bisikletlerin vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Parkın geniş olması nedeniyle bisikletlerin hem ulaşım hem de alanı gezmek amacıyla kullanıldığını ifade etti.

Boztepe, “Asıl amacımız vatandaşlarımıza bisiklet kullanımının önemini göstermek ve elektrikli bisikleti tanıtmak. Daha sonrasında sürdürülebilir ulaşım seçeneği olarak hayata kazandırmayı planlıyoruz” dedi.

Ankara’da 100 Ego E Bisiklet Kullanıma Açıldı (2)

EGO E-Bisikletleri deneyen vatandaşlar memnuniyetlerini anlattı

Elektrikli bisikletleri kızlarıyla birlikte kullanan Şelale Acısu, “Hafta sonları buraya geliyoruz ama bisikletle olunca daha güzel oldu. Kızlarımla beraber geldik. Gayet güzel, keyifli. Herkesin emeğine sağlık. Teşekkür ederiz çok güzel bir hizmet. Instagramda da görmüştüm. Deneyimledik, memnun kaldık. Hafta sonu güzel bir etkinlik oldu bizim için de” ifadelerini kullandı.

Serkan Türker ise bisikletleri daha önce yürüyüş yaptığı sırada gördüğünü belirterek, “Hemen çocuklarla bir hafta sonu etkinliği olsun dedik. Oğlumu getirdim buraya. Oğlumla ikimiz kiraladık tadını çıkarıyoruz şimdi de. Çok güzel bir uygulama. Hafta sonu çocuklar için çok güzel bir etkinlik” dedi.

Pelin Açıkgöz, “Güzel bir aktivite olduğunu düşünüyorum. Eğlenceli ve rahat. Sürümü de çok zevkli. Alırken de zorluk yaşamadık. Yönergeleri takip ettiğimizde kolayca aldık” diye konuştu.

Seymenler ve Bacıerenler KURULTAY’da sahne aldı
Seymenler ve Bacıerenler KURULTAY’da sahne aldı
İçeriği Görüntüle

Elektrikli bisikleti ilk kez deneyen Arif Dincelir de “Kullanımı kolay bence de. Elektrikli olması özellikle iyi yorulmuyorsunuz en azından. Park büyük olduğu için bisikletle gezmesi daha iyi oluyor. Bence güzel” ifadelerini kullandı.

Ankara’da 100 Ego E Bisiklet Kullanıma Açıldı (4)

EGO E-Bisiklet uygulamasında QR kodla kiralama yapılıyor

Elektrikli bisikletlerden yararlanmak isteyen vatandaşlar, iOS ve Android işletim sistemine sahip cihazlarına EGO E-Bisiklet uygulamasını indirerek kiralama işlemi yapabiliyor. Kullanıcılar, uygulamadaki harita üzerinden kendilerine en yakın EGO E-Bisikleti görüntüleyebiliyor.

Bisiklet üzerindeki QR kodun uygulamayla okutulmasının ardından kiralama işlemi başlıyor. Elektrikli motor desteğine sahip bisikletler, kullanım tamamlandıktan sonra uygulamada belirtilen uygun noktalara park edilerek teslim ediliyor.

EGO E-Bisikletlerin dakikalık kullanım ücreti 2,66 TL olarak belirlendi.

Muhabir: Mustafa Ergün