Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerindeki üretim atölyesinde tahta baskı kursuna katılan kadınların hazırladığı “Anadolu’nun Kadim Motifleri ile Yazmacılık” sergisi, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Sergi Salonu’nda ziyarete açıldı. Eğitmen Gönül Çıtak ve Küratör Nurgül Aktaş öncülüğünde hazırlanan sergide, Anadolu motiflerinin işlendiği 255 tülbent ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Serginin açılış kurdelesini Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki’nin eşi Saadet Tiryaki kesti. Anadolu’nun köklü motiflerini, kadın emeğini ve geleneksel baskı sanatını çağdaş bir yorumla bir araya getiren sergi, 27 Eylül tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Anadolu’nun Kadim Motifleri 255 tülbentte sergileniyor
Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, sergideki eserlerin kadınların yeteneğini, emeğini ve sabrını ortaya koyduğunu belirtti. Kadınların kültür ve sanat alanında kendilerini geliştirmeleri için imkân sunmaya devam edeceklerini ifade eden Tiryaki, sergide eseri bulunan kadınları tebrik etti.
Anadolu’nun kültürel mirasını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Tiryaki, Ankaralıları “Anadolu’nun Kadim Motifleri ile Yazmacılık” sergisini ziyaret etmeye davet etti.

Yazmacılık sanatında geçmişten kalan tülbentler kullanıldı
Eğitmen Gönül Çıtak, sergide öğrencilerin sandıklarında sakladıkları, anneanne ve babaannelerinden kalan tülbentleri kullandıklarını söyledi. Bu tülbentleri tahta baskı tekniğiyle yazmacılık sanatıyla buluşturduklarını belirten Çıtak, doğal boyalar kullanarak batik çalışmaları da yaptıklarını ifade etti.
Sergideki 255 üründe yaklaşık 200 farklı motif kullandıklarını aktaran Çıtak, geçmişten günümüze taşınan tülbentleri yeniden yorumladıklarını söyledi. Çıtak, kendilerine verilen destek nedeniyle Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve eşi Saadet Tiryaki’ye teşekkür etti.






