Haber: Ekin Hazal DOĞRUYUSEVER

Anadolu Optikçiler Sektör Buluşması fuarı Ankara Altınpark Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sektörün önde gelen tedarikçi firmalarının katılımı ile   Ankara’da ilk defa gerçekleştirilen  fuara  Anadolu’nun çeşitli illerinden yoğun ziyaretçi akını gerçekleşti. Fuarda yer alan ve  gazetemize özel açıklamalarda bulunan Doğa Optiğin sahibi Tarık Göktaş, “Gözlemlerimize göre sadece Ankaralıların değil Türkiye'nin dört bir yanından gelen sektör çalışanlarının yoğun bir ilgisi olduğunu görüyoruz. Bu zor dönemlerde yaşadığımız gelişimler karar  verdiğimiz yolda doğru bir şekilde ilerlediğimizi gösteriyor. Yeniliklere entegre bir şekilde kendimizi daha da ileri noktalara taşımak ve geliştirmek için her geçen gün daha fazla çalışıyoruz’’ ifadesini kullandı.

Ankara’da bu yıl ilki düzenlenen ve sektörün önde gelen toptan firmaların katılımıyla gerçekleşen “Anadolu Optikçiler Buluşması” Ankara Altınpark Anfa Expo Fuar merkezinde katılımcıları ağırladı. Türkiye’nin dört bir yanından  gelen yoğun katılım ile gerçekleşen organizasyonda sürpriz hediyeler kampanyalar fuara katılanların yüzünü güldürdü.

“SEKTÖRÜN NABZINI OLDUKÇA GENİŞ BİR ÜRÜN YELPAZESİYLE TUTMAKTAYIZ”

Optik sektörünün önde gelen marka isimleri, yerli yabancı birçok ithalatçının da katıldığı organizasyon sektöre ivme kazandıracağı gibi dayanışma ve birlikteliği kuvvetlendirmesi açısından önemli bir  yere sahip.. Fuarda bulunan ve sektöre dair  gazetemize özel açıklamalarda bulunan Doğa Optiğin sahibi Tarık Göktaş, “ Doğa Optik ailesi olarak bu sektörde 2.5 yıldır genç ve dinamik bir ekip olarak yer alıyoruz. Bu serüvene dünyaca bilinen marka -gözlük gruplarımızla başladık. Zamanla ürün çeşitliliğimiz ve marka isimlerimizde de gelişimler yaşadık. Sürekli kendimizi geliştirerek ve yeniliklere açık bir şekilde sektörün nabzını oldukça geniş bir ürün yelpazesiyle tutmaktayız. Kısa sürede dünyada ve ülkemizde ekonomide yaşanan tüm dalgalanmalara rağmen sahip olduğumuz markalara  yenilerini  ekleyerek pazardaki yerimizi her geçen gün sağlamlaştırıyoruz. Bu zor dönemlerde yaşadığımız gelişimler karar  verdiğimiz yolda doğru bir şekilde ilerlediğimizi gösteriyor.. Yeniliklere entegre bir şekilde kendimizi daha da ileri noktalara taşımak ve geliştirmek için her geçen gün daha fazla çalışıyoruz. Doğa Optik ailesi olarak işimizi severek yapıyor, çalışmak ve başarmak ilkesine bağlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“ANADOLU OPTİKÇİLER BULUŞMASI  ANKARA’DA BU YIL İLK KEZ DÜZENLENDİ”

Pandemiye rağmen insanların fuara oldukça  yoğun bir ilgisi olduğunu aktaran Göktaş,  “Açıkçası Ankara’da ilk defa gerçekleşen bir fuarda yer almaktayız. Şu ana kadar olan gözlemlerimize göre sadece Ankaralıların değil Türkiye'nin dört bir yanından gelen sektör çalışanlarının yoğun bir ilgisi olduğunu görüyoruz. İlk defa gerçekleşen bir organizasyon için bu ilginin mutluluk verici olduğunu söyleyebiliriz. Organizasyonun temel amacı üretici ve toptan satış yapan firmaların yeni kreasyonlarını perakende satış gerçekleştiren optik mağazalarına tanıtımlarını yapması ve sektör içerisinde bulunan tüm bireylerin birbirleriyle olan iletişimini kuvvetlendirmesini sağlamak olduğunu değerlendiriyoruz” dedi.

“PANDEMİ SÜRECİNİ TEDBİRLERE UYARAK VE AŞILARIMIZI OLARAK SONLANDIRABİLİRİZ”

Yaşanan korona virüs salgınının optik sektörünü de etkilediğini dile getiren Doğa Optiğin sahibi Tarık Göktaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her sektörde olduğu gibi yaşanan korona virüs salgınının bizi de yeterince olumsuz etkilediğini söyleyebiliriz. İnsanların tedirgin olduğu bu süreçte göz gibi hassas bir organın muayene aşamalarını düşünürsek insanların rahatsızlıkları sonucu yapacakları göz kontrolleri veya periyodik gerçekleştirdikleri göz kontrollerini biraz tedbir biraz da korku sebebiyle hep ertelemekte olduklarını görmekteyiz. Buna bağlı olarak perakende optik mağazalarındaki satışların ciddi derecedeki düşüş ivmesi üretici ve toptan satış firmalarının da satış ivmesini ciddi derecede olumsuz etkilediğini söyleyebiliriz. Tedbir maksatlı yaşanan kapanma süreçlerini de göz önünde bulundurursak sektörümüz ciddi bir finansal kayıp yaşamakla birlikte pandemi birçok firmayı da olumsuz etkilemiş bulunmaktadır.. Yaşanan pandemi sürecini tedbirlere uyarak ve aşılarımızı olarak sonlandırabileceğimiz umuduna olan inancımızın arkasındayız. Bu kapsamda bu kötü tabloyu iyimser bir hale getirebileceğimizden şüphemiz yok. Herkesi bu süreçte mutlu bir gelecek için daha fazla hassas ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

 Bu süreçte gözlük ve lens kullananlara tavsiye ve önerilerde bulunan  Tarık Göktaş, “Biz gözlük veya lens kullanan kişilerin ellerini düzenli ve sürekli yıkamalarını en hassas koruyucu etken olarak görmekteyiz. Gözlük kullanan bireyler için de öncelikli tavsiyemiz gözlüklerini kullanım sonucunda gözlük kutularında muhafaza etmeleridir. Lens kullanan bireylerin de kullanım talimatlarında yer alan uyarıları dikkate almalarının yeterli olacağını düşünmekteyiz” açıklamasında bulundu.

“GÖZLÜK KULLANIMININ BİR AKSESUAR MALZEMESİ OLARAK DEĞİL  TIBBİ BİR CİHAZ OLARAK KULLANILMASI GEREK”

Son olarak  gazetemiz okurlarına  mesajını ileten Göktaş, “Öncelikle gözlük kullanımının bir  aksesuar malzemesi olarak değil de tıbbi bir cihaz olarak kullanılması gerektiğinin toplum bilincine aşılanması gerektiğini savunuyoruz. Bu kapsamda gerekli kamu spotlarının oluşturularak duyarlılığın arttırılması gerektiği kanaatindeyiz. Önemli diğer bir husus da optik perakende satış noktalarının bir mağaza veya alışveriş alanı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, göz sağlığını korumak üzere gerekli tıbbi cihaz satışlarının gerçekleştirildiği bir sağlık kuruluşu olduğunun bilinmesi gerektiğini düşünüyoruz. Son olarak hep birlikte bu sektörel büyümenin bir parçası olduğumuzun verdiği mutluluk içerisinde bize vakit ayırdığınız için Doğa optik  ailesi olarak teşekkür ediyoruz.’’ ifadesini kullandı.