Altındağlı kadınların geleneksel “Yıl Sonu Sergisi” açıldı. Altındağ Belediyesi tarafından 24 mahallede açılan Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nde yıl sonu sergisi heyecanı yaşandı. Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde eğitim gören kadınlar tarafından bir yıl boyunca üretilen el emeği ürünler, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür Merkezi Matbaa Salonu’nda sergilenmeye başlandı.

Altındağlı Kadınlardan Yıl Sonu Sergisi (6)

Kültür ve sanata daima önem veren Altındağ Belediyesi bir serginin daha açılışını gerçekleştirdi. Altındağ’da Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerine üye kadınlar tarafından üretilen el emeği ürünler, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki’nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine; Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım, Altındağ Halk Eğitim Merkezi Müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Altındağ Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterilerinin renklendirdiği açılışta, Altındağlı kadınların el emeği göz nuru eserleri, kurdele kesiminin ardından görücüye çıktı. Altındağ’da bir gelenek haline gelen sergide, ipek koza, iğne oyası, Tokat tahta baskı, çarşaf bağlama, resim, hat, epoksi, deri tasarım, gümüş işlemeciliği, tel kırma, çiçek yapımı gibi 100 farklı branşta 5 bine yakın eser yer alıyor. Sergi, 1 hafta boyunca ziyarete açık olacak.

Muharrem Öcal Mamak’ın gururu oldu Muharrem Öcal Mamak’ın gururu oldu

Altındağlı Kadınlardan Yıl Sonu Sergisi (3)

“SANATLA UĞRAŞAN TOPLUMLARDA HUZURSUZLUK OLMAZ”

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri’nde eğitim alan kadınların hayata daha farklı bir pencereden baktığını söyleyerek, şunları kaydetti: “Altındağlı kadınlar, yıllar evvel Altındağ’a kazandırdığımız Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri’nde eğitim alıp, meslek öğrendi. Altındağ’ın her mahallesine kazandırdığımız bu merkezler, Altındağlı kadınların sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine katkı sağladı. Bu merkezler sayesinde pek çok Altındağlı kadının hayatı değişti. Kadınlar, onlara sunduğumuz kültür ve sanat aktiviteleri sayesinde, hem değişti hem de gelişti. Kültür ve sanatla uğraşan toplumlarda huzursuzluk olmayacağına inanıyoruz. Bu nedenle, geziler başta olmak üzere, kültür ve sanat faaliyetlerini artırarak devam ettireceğiz.”

Altındağlı Kadınlardan Yıl Sonu Sergisi (4)
Başkan Tiryaki, “Bugün açılışını yaptığımız bu sergide, Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde eğitim alan kadınların birbirinden güzel ürünleri bulunuyor. Sergiye katılan tüm Altındağlı kadınları ve onlara emek veren öğretmenleri canı gönülden tebrik ediyorum. Hepsinin eline, emeğine sağlık... Tüm Ankaralı vatandaşları, birbirinden güzel el ürünü eserlerin bulunduğu bu sergiyi görmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Altındağlı Kadınlardan Yıl Sonu Sergisi (2)Altındağlı Kadınlardan Yıl Sonu Sergisi (1)

Kaynak: Haber Merkezi