Bu yıl 63’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde yarışacak filmler belli oldu. Festival, 24-31 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na seçilen 12 filmin tamamı Türkiye’de ilk kez Antalya’da gösterilecek. Seçkideki sekiz yapım ise dünya prömiyerini festival kapsamında gerçekleştirecek. Yarışmanın jüri başkanlığını yönetmen Derviş Zaim üstlenecek.

1789656948 D7Ff20D3A55C1D7D4923

Yeşim Ustaoğlu ve Ferit Karahan da seçkide

Ulusal yarışmada Yeşim Ustaoğlu’nun “Artakalan” filmi, San Sebastian Uluslararası Film Festivali’ndeki gösteriminin ardından Türkiye prömiyerini Antalya’da yapacak. Filmin oyuncu kadrosunda Öykü Karayel, Metin Akdülger, Ali Kayra Kul ve İlyas Salman yer alıyor.

Ferit Karahan’ın “Cinlerin Düğünü” ise Toronto Uluslararası Film Festivali’nin Platform bölümündeki gösteriminin ardından Türkiye’de ilk kez Altın Portakal’da seyirci karşısına çıkacak. Filmin oyuncuları arasında Demet Özdemir, Kaan Yıldırım, İlhan Şen, Sarp Bozkurt, Helin Kandemir ve Evliya Aykan bulunuyor.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ayrıca Necmi Sancak’ın “Bekle Bizi Brüksel”, Büşra Bülbül’ün “Bir Anne Hakkında”, Emre Aybek’in “Düğün Şarkıcısı”, Sinan Sertel’in “Elisa”, Hüseyin Karabey’in “Hakikatin Ölümü”, Emir Ziyalar’ın “Kadim Mavi”, Aydın Orak’ın “Ölü Arının İğnesi”, Emre Kavuk’un “Selma”, Ragıp Türk’ün “Taş ve Tüy” ve Biket İlhan’ın “Tatlı Maya” filmleri yarışacak.

1789656985 5998F91757C63D0A29C2

Zvyagintsev’in “Minotaur”u uluslararası yarışmada

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’na ise 13 film seçildi. Bu bölümdeki yapımların tamamı Türkiye’de ilk kez Altın Portakal’da gösterilecek.

Paris’te Lübnan için kritik zirve
Paris’te Lübnan için kritik zirve
İçeriği Görüntüle

Seçkinin öne çıkan yapımları arasında Rus yönetmen Andrey Zvyagintsev’in “Minotaur” filmi bulunuyor. Fransa, Letonya, Almanya ve Türkiye ortak yapımı film, 79. Cannes Film Festivali’nin ana yarışmasında Büyük Ödül kazanmıştı.

Uluslararası yarışmada ayrıca 13. Raunt, Altı Haftalık Veda, Babalarımdan Biri Aydır, Siyah Tavşan, Beyaz Tavşan, Bir Türk Meselesi, Gece Yarısı Tüm Aşıklar, Nehir Treni, Paris Paris, Riverstone, Sevda, Umut Işığı ve Üzgün Kızlar yer alıyor.

Festivalde bu yıl farklı kategoriler için toplam 11 milyon TL ödül desteği sağlanacak. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın En İyi Film ödülü ise 5 milyon TL olacak.

1789656970 F5Fa28D6D72A58D04902

Muhabir: Buse Sarı