Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşı bir karar almadığı takdirde, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kanunu gereği 3 Temmuz itibarıyla otomatik olarak alkollü içeceklerde vergi artışının gerçekleşeceğini belirtti.

Alkollü Içecek (1)

Özellikle içki ve sigara gibi tütün ürünlerindeki vergi artışlarının Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Üretici Fiyat Endeksi'ndeki (ÜFE) altı aylık değişim oranına göre belirlendiğini ifade eden Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: "Birçok içki firması 1-3 Temmuz arasında sahaya çıkmayacak, gelecek zam oranı %17 ila %25 arası olacaktır, bilginize."

Alkollü Içecek (4)

Son yıllarda sık sık yapılan ÖTV artışlarıyla birlikte, alkollü içeceklerin tüketici fiyatları üzerinde belirgin bir etkisi olduğu gözlemleniyor. Bu durum özellikle içki piyasasında ve tüketicilerin harcama alışkanlıklarında değişikliklere neden olabiliyor.

Alkollü Içecek (2)

500 bin sosyal konut için fiyat ve taksitler açıklandı!
500 bin sosyal konut için fiyat ve taksitler açıklandı!
İçeriği Görüntüle

Sürücülerin ve içki tüketenlerin yakından takip ettiği bu gelişmeler, önümüzdeki günlerde alkollü içecek fiyatlarının nasıl şekilleneceği konusunda belirleyici olacak.

Alkollü Içecek (3)

Kaynak: Haber Merkezi