Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD)'den ATO'ya hayırlı olsun ziyareti, Ankara’nın çözüm bekleyen sorunlarının da görüşüldüğü ziyarette ‘işbirliği’ mesajı verildi. Ziyarette başkentin yurt dışı hava ulaşımı ve turizm sorunları ele alındı.
Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara Ticaret Odası’nın Gürsel Baran başkanlığındaki yeni yönetim kuruluna ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Son derece samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, başkentin turizminin sorunları ve çözüm yollarına ilişkin sorunlar konuşuldu. ATİD Başkanı Birol Akman, hazırladıkları dosyayı Gürsel Baran’a takdim etti.
ANKARA'DAN YURT DIŞINA DİREK UÇUŞ YETERSİZ
Kentin en önemli meselelerinden birinin, Ankara’dan yurtdışına direkt uçuş sayısının yetersizliği olduğunu söyleyen Akman, “Her şeyden önce Ankara’dan, Avrupa’daki tüm başkentlere direkt uçuş olmalıdır. Aşılamayan bu sorun sadece ekonomimizi olumsuz etkilemiyor, en kıymetli olan şeyi; zamanı da çalıyor. Halbu ki Ankara’dan direkt uçuşların olması, İstanbul için de en iyi alternatif... Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul’daki havaalanında pistler 5 gün boyunca kapatıldı, yüzlerce uçak seferi iptal oldu. İstanbul’daki havaalanlarının alternatifi olmadığı için de ciddi maddi kayıp ve mağduriyetler yaşandı. Bu gibi durumlarda alternatif olması açısından Ankara’daki havaalanının önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.
BİR AN ÖNCE TURİZİM İÇİN ANKAPARK AÇILMALI
Başkentin bir türlü yapılamayan Uluslararası Fuar Alanı sorununa da değinen Başkan Akman, söz konusu alanın tamamlanması için ATO’nun yeni yönetiminin ivedilikle hareket etmesi gerektiğini belirtti. Akman, kent turizmi için büyük önem taşıyan ANKAPARK’ın da biran önce hizmete açılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ATO Başkanı Baran da, yurtdışına direkt uçuş konusunun, kendilerinin de gündeminde bulunduğunu, yaptıkları bakan ziyaretlerinde bu konuyu mutlaka gündeme getirdiklerini, uçuş sayısının artması için ellerinden geleni yaptıklarını bildirdi. Uluslararası Fuar Merkezi’nde ise çalışmalara bu yıl başlanacağı müjdesini veren Baran, Başbakan’ın da biran evvel buranın bitirilmesini istediğini kaydetti. Baran, ATO olarak otelcilere her konuda destek verebileceklerini, kent turizminin gelişimi için atılan her adımı çok önemsediklerini de söyleyerek, bu anlamda her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.
Demet ŞEN