AK Parti'nin deneyimli isimlerinden biri olan Hamza Dağ, siyasi kariyeri ve gelecekteki hedefleriyle gündemi sallamaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenen Dağ kimdir? İşte tüm merak edilenler

Hamza Dag (3)-1

Hamza Dağ Kimdir?

Hamza Dağ, 1 Mart 1980 tarihinde Manisa'nın Demirci ilçesinde dünyaya geldi. Balıkesir Sındırgı ilçe nüfusuna kayıtlıdır.

Hamza Dag (2)-1

Hamza DağEğitim Geçmişi:

Simav İmam Hatip Lisesi'nden 1996 yılında mezun olan Dağ, ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2000 yılında lisans derecesiyle mezun oldu.

Hamza Dag (2)

Hamza Dağ Siyasi Kariyeri:

AK Parti'ye adım atan Dağ, İzmir İl Gençlik Kolları'nda Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2008 yılında yapılan 3. Olağan Kongre'de İl Gençlik Kolları Başkanı seçildi.

Hamza Dag (1)-1

Hamza Dağ Parlamentoda Temsil:

2011 seçimleriyle birlikte 24. Dönem İzmir Milletvekili olarak TBMM'ye giren Dağ, 25., 26., ve 27. dönemlerde tekrar seçilerek İzmir'i parlamentoda temsil etti. Bu dönemlerde İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği görevlerini üstlendi.

Hamza Dag (1)

Hamza Dağ Parti İçi Görevler:

2014 yılından itibaren AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği yapan Dağ, 2014-2017 yılları arasında Seçim İşleri Birimi'nde başkan yardımcılığı görevini üstlendi. 2017-2021 tarihleri arasında AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla yürüttü.

Gökçe Eyüboğlu'nun eski eşi Selçuk Öner Eyüboğlu kimdir? Gökçe Eyüboğlu'nun eski eşi Selçuk Öner Eyüboğlu kimdir?

Hamza Dag (4)

Hamza Dağ Mevcut Görevi:

24 Mart 2021 tarihinden bu yana Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Hamza Dağ, siyasi arenadaki etkinliğini artırarak devam ediyor.

Hamza Dag (5)

Hamza Dağ Aile Hayatı:

Evli ve dört çocuk babası olan Dağ, aile bağlarına verdiği önemle biliniyor.

Hamza Dag (3)

Hamza Dağ İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 48 ilin belediye başkan adayları arasında yer alan Hamza Dağ, 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak.

Siyasetteki deneyimi ve başarılarıyla tanınan Hamza Dağ, İzmir'de yapılacak yerel seçimlerdeki performansıyla bir kez daha dikkatleri üzerine çekmeye aday görünüyor. Seçim sonuçları merakla beklenirken, Dağ'ın İzmir için vaatleri ve projeleri de büyük bir ilgiyle takip edilmekte.

Kaynak: Haber Merkezi