Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan, Venezuela'da görev yapan AFAD ekipleriyle Video Konferans Sistemi üzerinden görüştü. Pehlivan, yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alırken bölgede görev yapan ekiplere teşekkür etti.

AFAD ekiplerinin çalışmaları değerlendirildi

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre Pehlivan, görüşmede Venezuela halkına geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini iletti.

Pehlivan, 25 Haziran'da Venezuela'nın Yaracuy bölgesinde meydana gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda AFAD koordinasyonunda gerekli desteğin sağlandığını belirtti.

TESK'ten yerli turist için tatil fiyatı çağrısı
TESK'ten yerli turist için tatil fiyatı çağrısı
İçeriği Görüntüle

AFAD'ın, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü, Venezuela Türk Büyükelçiliği, TİKA ve Kızılay ile koordinasyon içinde hazırlıklarını tamamladığını aktaran Pehlivan, 75 personel, 5 arama kurtarma aracı ve 6 arama kurtarma köpeğinin Milli Savunma Bakanlığına ait iki askeri uçakla bölgeye sevk edilerek çalışmalara başladığını ve faaliyetlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Pehlivan ekiplere teşekkür etti

AFAD'ın "İnsanımız için ülkemizde, insanlık için sınırlarımızın ötesinde" anlayışıyla çalıştığını belirten Pehlivan, bugüne kadar 5 kıtada 84 ülkeye insani yardım ulaştırıldığını ve afet yönetimi alanında iş birlikleri yürütüldüğünü kaydetti.

Venezuela devleti tarafından Kahramanlık Nişanı ile onurlandırılan ekipleri tebrik eden Pehlivan, fedakâr çalışmaları dolayısıyla tüm personele teşekkür etti.

Pehlivan ayrıca, Türkiye'nin Karakas Büyükelçisi Naci Aydan Karamanoğlu, AFAD Denizli İl Müdür Yardımcısı Haluk Önay Erten, Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Bahtiyar, Sağlık Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanı Uzm. Dr. Murat Genç ile yaptığı görüşmede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı ve koordinasyon içinde görev yapan ekiplere teşekkür ederek başarılar diledi.

Kaynak: İHA