Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda uygulanan ara tatilin ardından 18-19 Kasım tarihlerinde yurt genelinde uyarılar art arda geldi. Sağanak ve fırtınanın yarattığı olumsuz hava koşulları sebebiyle ara tatilin uzatıldığı iddiaları ortaya atılırken "Yarın okul tatil mi? Ara tatil uzatıldı mı? Adıyaman'da okullar tatil mi? Adıyaman'da kar tatili olacak mı" soruları merak konusu oldu. İşte okulların tatil durumuna ilişkin detaylar...

Mudanya’da "Kitabını al da gel" meydanı doldurdu Mudanya’da "Kitabını al da gel" meydanı doldurdu

okul 10

OKULLAR NE ZAMAN AÇILDI?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi takvimine göre, 1. Dönem ara tatili 13 - 17 Kasım 2023 tarihleri arasında yaşanacak. Okula dönüş ise 20 Kasım Pazartesi günü ilk ders zilinin çalmasıyla gerçekleşecek.

okul 9

ARA TATİL UZATILDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı, ara tatilin uzatıldığına ilişkin açıklama yapmadı. Olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı illerde ara tatilin uzatılacağı iddia edilse de resmi açıklama olmadığından bu iddialar gerçek dışıdır. Bu kapsamda yeni açıklama gelirse haberimiz güncellenecektir.

okul 6

ADIYAMAN'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı illerde okullar tatil eldi.  Adıyaman Valiliği, okulların tatil olup olmayacağı konusunda henüz bir açıklama yapmadı. 

HANGİ İLLERDE  20 KASIM KAR TATİLİ OLDU?

İstanbul Valiliği: "İstanbul'da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Şile'de 20 Kasım Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir."

Zonguldak Valiliği yaptığı açıklamada “ Zonguldak il genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelde 20 Kasım 2023 tarihinde bir gün idari izinli sayılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı.

kar-4

Bolu’da gün boyunca etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.  Valilik yaptığı açıklamada “İlimiz genelinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü ilimiz genelinde tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 20 Kasım 2023 tarihinde 1 (bir) gün idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Düzce’nin Yığılca ve Akçakoca ilçesinde de okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Diğer illerin valiliklerinden henüz bir açıklama gelmedi. Valiliklerden açıklama geldikçe haberimizde yer alacaktır.

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek.

Haber Merkezi