Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artış gösteren haşere popülasyonuna karşı kent genelinde yoğun ilaçlama çalışmalarına başladı. Özellikle parklar, yeşil alanlar, sulak bölgeler ve haşere üreme alanlarında, titizlikle yürütülen çalışmalarda vatandaş sağlığı öncelikli olarak ele alınıyor.

Abb 260 Personel (4)-1

ABB duyurdu: Samsun Yolu’nda geçici trafik düzenlemesi
ABB duyurdu: Samsun Yolu’nda geçici trafik düzenlemesi
İçeriği Görüntüle

ABB’den Kent Genelinde Haşereyle Mücadele Seferberliği

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda, ABB iştiraki BelPlas AŞ ekiplerinin sahada aktif rol aldığı mücadelede, 63 araç ve 230 kişilik uzman kadro görev alıyor. Sabah ve akşam saatlerinde yapılan ilaçlamalarda Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) onaylı ve Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ürünler kullanılıyor.

Abb 260 Personel (3)

Üreme Alanlarında Kesintisiz Mücadele

Park ve rekreasyon alanlarının yanı sıra, çöp konteynerleri, hayvancılık tesislerinin bulunduğu gübre alanları ve su birikintileri, ekiplerin yoğunlaştığı bölgeler arasında yer alıyor. Veteriner İşleri Şube Müdürü Mustafa Şener, “Ankara halkının sağlığı bizim için kıymetlidir. İlaçlama çalışmalarımızı 7/24 sürdürüyoruz. Amacımız halkımızın açık alanlarda rahat etmesini sağlamak” dedi.

Abb 260 Personel (1)

Yaz Boyunca Devam Edecek

Büyükşehir Belediyesi, yaz boyunca Başkent genelinde sürdürülecek ilaçlama faaliyetleriyle, sinek, sivrisinek, kemirgen ve diğer zararlıların üremesini önlemeyi hedefliyor. Vatandaşların açık alanlarda sağlıklı ve huzurlu vakit geçirebilmesi için ilaçlama seferberliği aralıksız devam edecek.

Kaynak: Haber Merkezi