Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 21-22 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen 2025-YKS’nin sonuçlarını 19 Temmuz sabahı itibarıyla erişime açtı. Üniversite hayali kuran 2,5 milyondan fazla aday için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Adaylar sonuçlarını [ÖSYM'nin resmi sonuç sayfası](https://www.osym.gov.tr/TR,33349/2025-yks-sinav-sonuclari-aciklandi-19072025.html) üzerinden öğrenebiliyor.

Ösym (1)

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un yaptığı açıklamaya göre, bu yılın birincileri Gaziantep ve Bursa’dan çıktı. Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Sayısal Alan Yeterlilik Testi (AYT) birincisi Gaziantep Nizip Fen Lisesi’nden Ahmet Eren Özyurtseven oldu. Sözel ve Eşit Ağırlık alanlarında ise Bursa Özel Tan Fen Lisesi’nden Muhammed İsmail Kuşat zirvede yer aldı.

ösym-3

Yabancı Dil Testi (YDT) birincileri ise farklı illerden geldi:
•⁠ ⁠Almanca: Elif Yılmaz – İstanbul Erkek Lisesi
•⁠ ⁠Arapça: Abdulvahab Burro – Bursa Tofaş Fen Lisesi
•⁠ ⁠Fransızca: Arda Eren Kartal – Galatasaray Lisesi
•⁠ ⁠İngilizce: Mehmet Sarak – İzmir Bahçeşehir Koleji
•⁠ ⁠Rusça: Ediz Doğan Karakoç – Haydarpaşa Lisesi

İskenderun’da fırtına 5 tekne ve 1 yatı alabora etti
İskenderun’da fırtına 5 tekne ve 1 yatı alabora etti
İçeriği Görüntüle

Sınavda toplam 680 soru soruldu ve iptal edilen soru olmadı. Kadın adayların sınava katılım oranı erkek adaylara göre daha yüksek olurken, başarı ortalamalarında bazı alanlarda erkek adaylar öne çıktı.

Tercih süreci, 30 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adaylara, ilgi ve yeteneklerine uygun bölümleri dikkatle araştırmaları ve yayımlanacak tercih kılavuzunu incelemeleri öneriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi