Ünlü astrolog Dinçer Güner, bu hafta meydana gelecek yeni ay hakkında konuştu. Sosyal medya hesabından tavsiyeler veren Güner, bu hafta için şunları kaydetti:

"21 Martta Koç burcunun 0 derecesinde  Merküryen bir yeni ay meydana gelecek. Bu yeni ayın başrol oyuncusu Merkür. Bu yeni ayın önce bireysel sonra dünya sonra ülkemiz üzerindeki etkilerine göz atalım. 
Yen ay Koç burcunda olacağından dolayı, koç burcunun sembolize ettiği konular sürekli gündemimizde olacağına işaret etmekte. Koç burcu ise; harekete geçmek, tempo, hız, liderlik etmek, çözüm odaklı olmak, yüksek enerji, sakarlıklar, yeni başlangıçlar, ilkel dürtüler ile sembolize edilir. Merkür ise ifade, konuşma, anlaşma, iletişim ile ilgili aklınıza gelebilecek her türlü konu demektir. 
 

DİKKAT EDİN
Bu yeni ay zamanı özellikle iletişim ve ifade konularında çok daha dikkatli olmalıyız. Ağzımızdan hangi sözün nasıl çıktığına, nereye gittiğine dikkat etmeliyiz. Zihnimiz inanılmaz hızlı ve etkin bir şekilde çalışacak, yeni fikirler ve projeler yaratacağız. Her zamankinden çok daha çözüm odaklı bir şekilde çalışacak zihnimiz. Ama diğer yandan da oldukça sabırsız davranışlarda gösterebiliriz. Hızlı sonuçlar bekleyeceğiz hayatımızın her alanında. Koç burcundaki yeni ay ile hayatımıza belli bir oranda hız ve tempo geliyor. Hızlı hareket edeceğimiz, hızlı aksiyonlar almamız gereken bir dönem olacak. Amaçlarımız ve hedeflerimiz ne ise ona doğru koşacağız ve kuvvetle muhtemel elde de edebileceğiz. Hayatımızda bir çok yeniliğe yer verebiliriz. Belki de bu yeni başlangıçlar daha önce yapılmamış, ilk olan bir şeylerin de öncülüğü olabilir. 
Bu süre zarfında, harekete geçmeniz ve hedeflerinizin peşinden gitmeniz için size ilham verebilecek bir enerji ve coşku patlaması hissedebilirsiniz. Düşüncelerinizi ve fikirlerinizi iletme becerinize daha fazla güvenebilir ve yeni deneyimlere ve fırsatlara daha açık olabilirsiniz.
Ancak Merkür'ün etkisi bazı zorlukları da beraberinde getirebilir. Tüm gerçekleri tam olarak düşünmeden fevri kararlar vermeye veya sonuçlara atlamaya daha yatkın olduğunuzu fark edebilirsiniz. Harekete geçmeden önce yavaşlamak ve her şeyi derinlemesine düşünmek önemlidir.

YENİ İŞLER GELECEK

Yeni iletişim gereçleri de satın alabiliriz. Yeni dijital işler gündeme gelebilir. Hamilelik ve çocuk sahibi olmakla ilgili konularda gündeme gelebilir. Hızlı ve çabuk hareket etmekten dolayı sakarlıklarda peşimizi bırakmayabilir. Hayatımızdaki insanların bencilliğinden şikayet edebilir, bazen bizlerde bencilce davranışlarda bulunabiliriz. 
Sağlık açısından bakacak olur isek bu yeni aya; Koç burcu bedende baş bölgesindeki organlar, baş ağrıları, gözler, kafatası, sivilceler, burun kanamaları ile ilgilidir. O derece Koç ise beyne işaret etmekte. Beyin ile ilgili rahatsızlıklar hastalıklar söz konusu olabilir. 
0 derece önemli bir derecedir, çünkü burası yeni bir hikaye anlatmaya, yeni bir sayfa açmaya, yeni adımlar atmaya, yeni bir şeyler denemeye ile ilgilidir. Bu yüzden hem koç hem 0 derece birleşince belli hayatlarımızda pek çok yeniliğe izin verebileceğiz bu sayede. 

YANGINLAR GELİYOR

Dünya açısından bakacak olursak,Koç burcu dünya astrolojisine göre; Yangınlar, aktif volkanlar, siyasi  liderlerin dürtüsel çıkışları, sansasyonlar, enerji kaynakları, güneş enerjisi, askeri konular, savaş, sporcular, kahramanlık yapanlar, çocukları  sembolize eder.
Merkür ise; iletişim, yayıncılık, eğitim, seyahatler, pazarlıklar, pazarlama, araştırmalar,  elektronik her türlü sistem demektir. Koç burcu dönemleri sakin dönemler değildir, ateşli konuların, yangınların, askeri konuların hız kazandığı zamanlardır. Bu dönem dünya siyasetinde de daha keskin söylemlerin, daha sert çıkışlarında yapıldığı süreçlerdir. Yangınlar, askeri hareketliliğin yaşandığı bir dönem olabilir. Özellikle işin içinde Merkür olduğundan dolayı, iletişim kazaları, dijital iletişim kazaları, çoklu trafik kazaları söz konusu olabilir.  Yeni buluşlar, icatlar, yeni keşifler, fikirler söz konusu olabilir. Aslında korkmadan konuşmak demektir bu. Bu dönem dünya siyasetinde korkusuzca söylemlerin yanı sıra, ciddi pot kıran siyasetçileri de görebiliriz. Chat GPT-4 'un çıkışının bu zamana denk gelmesi elbette tesadüf değil...Yeni liderler getirebilir veya değişiklik getirmeyi amaçlayan yeni projeler başlatabilir. Çocuklarla ilgili önemli gelişmeler söz konusu olabilir. Çocuklar ve gençleri hedef alan ya da merkezine alan gelişmeler söz konusu olabilir. Yenilikçi teknolojiler, yeni teknoloji hedeflerini de görebiliriz bu yeni ay içinde. 

ASKERİ KONULAR GÜNDEMDE

Türkiye açısından ise önce yeni ayın  gerçekleştiği ana bakalım. Yeni ayın Ankara’ya göre çıkartılan haritasında gökyüzünde 18 derece Terazi burcu yükselmekte. Ana tema; adalet, hukuk, yasa, avukatlar, arabulucular, hakemler, iş birlikleri, ortaklıklar, sanatçılar, yaratıcı kimseler, estetik ve güzellikle ilgili konular olacağına işaret etmekte. Terazi burcunun yönetici gezegeni Venüs ise Boğa burcunda ve 7. Evde yer alıyor. Bu ülkemiz açısından para getirecek yeni kontaklar ve iş birliklerine işaret etmekte. Özellikle değerli madenler, altın, tekstil, estetik malzemeler gibi konularda gelişmeler olabilir. Venüs özellikle kadınları temsil ettiğinden dolayı; kadınlarla yapılan iş birlikleri, kadın başarıları, kadınlarla ilgili önemli gelişmelere işaret etmekte. Belki de siyaseten kadın figürlerin elde edebileceği başarılar, alabileceği övgüler söz konusu olabilir. Bu haritada yeni ay 6. Evde görünüyor. Askeri konular, sağlık sistemi, çalışanlar, memurlar, işçiler odak noktası olabilir. Kadın çalışanlar ile ilgili, çalışma düzenleri mesailer, çalışma koşulları ile ilgili düzenlemeler, yeni bir takım denemeler olabilir. Ya da sağlık çalışanlarına ilişkinde yeni düzenlemeler söz konusu olabilir.  Çalışma hayatına, işçilerin haklarına ilişkin, memurların haklarına ilişkin önemli gelişmeler söz konusu olabilir. Askeri bir düzenleme, bedelli askerlik gibi konularda gündeme gelebilir. Yeni bir şeyler denenecek, yeni bir fikir, yeni bir proje belki de. Yeni bir sisteme geçişte olabilir."

Haber Merkezi
 

Editör: Nisa K.