Ankara Miras Şantiye Gezileri 26 Nisan 2024'de başlıyor Ankara Miras Şantiye Gezileri 26 Nisan 2024'de başlıyor

Özel Haber: Türkan ÇATAL YILDIZ

Cumhuriyetin 100. yılı Türkiye’nin her yerinde birçok etkinliklerle kutlanıyor. Ankara’da ise bir kuaför 100. yıla özel kampanya başlattı. Kuaför Erdal Dursun, Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılına özel 100 kız çocuğunun saçlarını ücretsiz keseceğini söyledi. Proje başladığından bu yana talebin fazla olduğunu ifade eden işetme sahibi Dursun, cumhuriyetin kız çocuklarına böyle bir hediye sunmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

“HER GÜN 15 KIZ ÇOCUĞUNUN SAÇINI ÜCRETSİZ KESİYORUM”

Sözlerine, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Dursun, “Cumhuriyetimizin 100. Yılını görüyor olmamız bizim için büyük bir şans. Ben de bu büyük şans için arkamda bir güzellik bırakmak istedim. Topluma mesleğimle ilgili ne verebileceğimi düşündüm ve böyle bir proje yapmaya karar verdim” dedi. 
“Ülkeme, Türkiye’me nice 100 yıllar olmasını canı gönülden istiyorum” diyen Dursun, “Temennim tüm insanların dostane yaşadığı bir ülkemiz olması. Ben de 100. yıla girerken özellikle maddi durumu iyi olmayan 100 kız çocuğunun saçını kesiyorum. Neredeyse her gün 15 kız çocuğu kuaför dükkanıma bunun için geliyor” diye konuştu.

erdal dursun (1)

“ÖZELLİKLE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ KIZLARIMIZ ARAYIP BİLGİ ALIYOR”

Derneklerin de proje için kendisiyle irtibata geçtiğini ifade eden Dursun, “Geçtiğimiz gün bir dernek benimle irtibata geçti ve 25 kız çocuğunu saç kesimi için getireceklerini söyledi, ben de seve seve kabul ettim. 100 yıla 100 kesim ücretsiz diye sosyal medya hesaplarımızdan duyurduk ve projemizi duyan özellikle üniversite öğrencisi kızlarımız arayıp bilgi almaya başladı. Bu anlamda projemiz beklediğimden büyük bir ilgiye karşılandı” ifadelerini kullandı.

erdal dursun (3)

“BİZ DE BU YOLLARDAN GEÇTİK, BİZ DE FAKİRLİK GÖRDÜK”

Kendisinin okulların eğitime başladığı dönemlerde de böyle bir projesi olduğunu söyleyen Dursun şunları ifade ederek sözlerini sonlandırdı: “Şunu da belirmek gerekir ki benim her okul açıldığı dönemde de maddi durumu iyi olmayan kız çocukları için böyle kampanyalarım oluyordu, bu kez ise 100. yılımıza özel böyle bir kampanya hazırladım. Biz de neticede bu yollardan geçtik, biz de fakirlik gördük. Geçtiğimiz yolları unutmadan elimden geldiğince Ankara’daki kız çocuklarımıza destek olmaya çalışıyorum. Çünkü bu çocuklar bizim de çocuklarımız. Bir kuaför olarak elimden gelen bu. Önümüzdeki yıllarda da üzerine koya koya bu projeyi devam ettirmek istiyorum. Tekrardan herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum ve Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır’ diyerek sözlerimi sonlandırmak istiyorum.”

Editör: Hüseyin Çözen