Zübük kelimesinin anlamı son günlerde merak edilen konular arasında. Zübük Aziz Nesin'in romanının ismidir. Aynı isimle beyaz perdeye uyarlanmış olan 1981 yapımı filmide bulunmaktadır. Türkiye siyasetinde sıklıkla kullanılan ''Zübük'' kelimesi merak konusu oldu. Peki, Zübük ne demek? Zübük kelimesinin TDK anlamı nedir? İşte detaylar...

Zübük ne demek?

Zübük kelimesinin anlamı “halk arasında kişinin kendi çıkarlarını gözetebilmek adına her yolu mübah sayması anlamında kullanılan deyimlerden biridir. Kısa anlamıyla çıkarcı ve menfaatçi anlamına gelmektedir.

Zübük kelimesinin TDK anlamı nedir?

Zübük kelimesi TDK'da; kendi çıkarları için her yolu mübah sayan kişi, sözünde durmayan, üçkâğıtçı, egoist, düzenbaz, ahlaksız, kalleş, namussuz, palavracı, dönek anlamlarına gelir.

Zübük filminin konusu nedir?

Meslekten men edilmiş üçkağıtçı bir milletvekili İbrahim Zübükzade'yi konu eden film Türk siyasetindeki sorunları ve karakterleri hicvederek anlatır.

Gri Kurt filmi nerede çekildi? Gri Kurt filmi nerede çekildi?

Aziz Nesin'in aynı adlı romanından uyarlanan filmde efsane karakter Zübük'ü Kemal Sunal canlandırıyor. Yönetmenliğini Kartal Tibet'in, senaristliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Nevra Serezli, Bülent Kayabaş, Kadir Savun, Osman Alyanak, Ali Şen, Metin Serezli ve Memduh Ün yer alıyor.

Kaynak: Haber Merkezi