Atanamayan Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimler Tarım ve Orman Bakanlığına seslerini duyurmak için Ankara Ulus Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Bağımsız atama bekleyen ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler, son 3 yılda ziraat mühendislerine 690 atama kadrosu verildiğini, verilen kadro sayısının çok az ve yetersiz olduğunu söyledi. 

ziraat mühendisleri (2)

SON ÜÇ YILDA ZİRAAT MÜHENDİSLERİNE  690 KADRO VERİLDİ

Bağımsız atama bekleyen Ziraat mühendisleri ve Veteriner Hekimler adına konuşan İdris Erin,” Bugün burada bir hak kaybının önlenmesi için ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler olarak bir araya geldik. Ziraat Mühendisleri olarak 120 bini aşkın mezun ve 45 bin işsiz, çalışan kısmın ise yüzde 75’i de kendi branşı dışında farklı işlerle uğraşmaktadır. Bizler 2022 Kamu Personel Seçme Sınavına 2 kez girmiş ve yeterli puanları almış TOBB’a bağlı ziraat mühendisleri ve veteriner hekimleriz. Bir yılda faal 40 ziraat fakültesinden beş bin ziraat mühendisi mezun oluyor. Bizler mühendisler olarak KPSS’ye iki yılda bir kere giriyoruz. Ve iki yılda 10 bin mezun veriyoruz. Son 3 yılda (ortalama 15 bin mezun) ziraat mühendislerine 690 atama kadrosu verildi. Bunu 28 alt branşlı ziraat mühendisliği için çok az ve yetersiz buluyoruz” diye konuştu.

BİNLERCE MÜHENDİS UMUTSUZ 

Aylardır bekledikleri atama haberinin sonuçlanmadığını belirten Bağımsız atama bekleyen Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimler adına konuşan İdris Erin,” Bütün bakanlıklardan atama haberleri üst üste geliyor. Sadece Tarım Orman Bakanlığı’nın henüz resmi bir açıklama yapmaması ve bundan imtina ile kaçınması biz atama bekleyen binlerce insanı umutsuzluğa sürüklüyor. Pandemi ve Ukrayna-Rusya savaşı bir kez daha gösterdi ki tarımsız bir ülke ayakta kalamaz. Ülkemizde yaşanan doğal afetler ve ülkemizin jeopolitik konumu gereği önemi göz önüne alındığında böyle bir yüzyılda üretimin önemi gözler önüne serilmişken, ülkemizde yaşanan hayvan hastalıklarının artışı ve gıda ürünlerinin üretim yetersizliği fiyat artışına yansımışken, bu uğurda görev yapmaya hazır binlerce ziraat mühendisi ve veteriner hekim ülkemize hizmet etmeye her daim hazırdır. Bu konuda sessiz kalınması ülkesini, vatanını toprağını seven ve hizmet etmek için çabalayan bizleri derinden üzüyor” ifadelerini kullandı. 

ATAMA BEKLİYORUZ

Bağımsız atama bekleyen Ziraat mühendisleri ve Veteriner Hekimler adına konuşan İdris Erin,” Haklı olarak ziraat mühendisleri 15 bin atama, veteriner hekimler ise 5 bin atama talebinde bulunuyoruz. Sonuç alana kadar da vazgeçmeyeceğimizi bildiriyoruz. Bu konuda sayın Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçiyi bir an evvel açıklama yapmaya davet ediyoruz. Çağrımızın bir an önce karşılık bulmasını talep ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Didem ASLAN ÇETİN