Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi’nde sergilenen Zeliha Akçaoğlu’nun  “Gizli Bahçeler” isimli karma resim sergisi,  gördüğü ilgi üzerine 15 Kasım tarihine kadar uzatıldı.

Tepe Emlak tarafından yönetilen, Başkentin gözde alışveriş merkezi  Next Level AVM’de yer alan Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi, Zeliha Akçaoğlu’nun karma resim sergisi “Gizli Bahçeler”e ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Sanatseverlerce büyük ilgi gören sergi, 15 Kasım tarihine kadar uzatıldı.

Ankara’da Dünya Dans Günü renkli görüntülere sahne oldu Ankara’da Dünya Dans Günü renkli görüntülere sahne oldu

Yurtiçinde ve yurtdışında 100’ün üzerinde karma sergiye katılan, ödüllü ressam Prof. Dr. Zeliha Akçaoğlu, “İnsan ve doğa ilişkisi üzerine bir serüven” olarak nitelendirdiği serginin bir diğer boyutuyla doğayı en iyi koruyanlar olan kadınlarla ilgili olduğunu ve Gizli Bahçeler’in aynı zamanda kadınları temsil ettiğini belirtiyor.

Akçaoğlu, büyük ilgi ile karşılanan “ Gizli Bahçeler” karma resim sergisi hakkında şu bilgileri veriyor:

“Resimlerim,  renkler, lekeler ve katmanlar içinde, yitirmekte olduğumuz “İnsan ve Doğa” üzerine bir serüven. Resim yüzeyinin iki boyutlu düzlemi üzerinde boya katmanları ile dolaşırken bir yandan da yaşadığım dünyanın bendeki etkilerini imgeleştiriyorum. Katmanlaşma, dünyanın derinliklerinden şimdiye uzanan jeolojik bir tabakalanma, buna bağlı tarihsel bir okuma olacağı gibi, otobüs camında iç ve dışın, görüntü ve yansımanın üst üste binen an içindeki varoluşu da olabilir.”

Prof. Dr. Kıymet Giray’ın küratörlüğünde gerçekleşen ve 15 Kasım tarihine kadar uzatılan “Gizli Bahçeler” Resim Sergisi, 10.00 – 22.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Haber Harutyun ÇERME

Editör: Harutyun Çerme