Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs’ta yapılması beklenen kritik seçime dair mesaisine resmen başladı. Kurul, seçim sırasında izlenecek usul ve yöntemlere ilişkin genelgelerin yazımına başladı. Bu kapsamda ilk toplantı gerçekleştirildi. Seçmen ise seçim takvimini araştırmaya başladı. Peki seçimler ne zaman yapılacak? YSK seçim takvimini ne zaman açıklayacak? İşte konuya ilişkin detaylar...

seçim takvimi açıklandı mı

YSK seçim takvimini ne zaman açıklayacak?

Alınan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Mart tarihinde 14 Mayıs'ta seçim yapılmasına ilişkin açıklamalar yapacak. Bu açıklamaların ardından YSK, toplanarak seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasına dair kararını alacak. Bu kararda; ilk turun 14 Mayıs’ta ikinci turun 28 Mayıs’ta yapılacağı belirtilecek. Seçim takvimine göre kamudan istifalar 16 Mart’ta başlayacak, aday listeleri 10 Nisan’da ilan edilecek.

Seçmen listeleri nisan ayında belli olacak

Deprem öncesi 11 ilde 8 milyon 300 bin seçmen bulunurken, afetin ardından şehirlerinden ayrılan seçmen sayısı, seçmen listeleri kesinleştiğinde güncellenmiş olacak. Askı süresi 14 güne çıkarılacak. Seçmen listelerinin nisan sonu gibi kesinleşmesi planlanıyor.

Haber Merkezi