Birçok insan için dış görünüş önemlidir. Kim parlak ve sağlıklı bir cilt istemez ki? Cildimiz hava koşullarından, makyajdan ve birçok dış etkenden etkilenir. Sağlıklı ve parlak bir cilt için de cildin her gün temizlenmesi gerekir. 

Yağdan ve kirden arındıran birçok cilt bakım ürünü var. Bu ürenlerin birçoğunda ise yosun olduğunu biliyor muydunuz? Peki yosunun faydaları neler? Yosun cilde iyi gelir mi? Cildi gençleştirir mi? Merak edilen bütün soruların cevabını sizin için derledik...

NOT: Yosun her ne kadar doğal bir bitki olsa da cildinizde kullanmadan önce mutlaka bir dermatologla görüşmeniz önerilir.

NEMLENDİRİR Mİ?

Yosun, içerisinde bulundurduğu nemlendirici bileşenler sayesinde cildinizde kuruluk oluşmasını engeller. Bunu yapabilmesinin sebebi ise bileşenlerinin denizde ve okyanustaki nemi hapsederek cildinize aktarmasıdır.

GENÇLEŞTİRİR Mİ?

Yosunda bulunan aminoasitler sayesinde cildinizdeki kırışıklıklardan kurtulabilir ve pürüzsüz bir cilde kavuşabilirsiniz.

SİVİLCİLERE İYİ GELİR Mİ?

Yosun, cildinizdeki sivilcelerden kurtulmanıza yardımcı olur. İçinde omega, çinko, magnezyum ve benzeri mineraller bulundurmasından dolayı, koruyucu bir bariyer oluşturarak sivilceye sebep olan etkenleri cildinizden uzak tutar. Bu aynı zamanda hassas ciltleri korumaya da yardımcı olur.

CİLT RENGİNİ EŞİTLER Mİ? 

Yosunda bulunan B ve C vitaminleri gibi antioksidanlar, cildi iyileştirmeye ve güneş yanığı gibi cilt pigmentlerini etkileyen hasarları tamir etmeye yarar. Böylece de cilt pigmentleri eşitlenmiş olur.

NOT: Yosun her ne kadar doğal bir bitki olsa da cildinizde kullanmadan önce mutlaka bir dermatologla görüşmeniz önerilir.
Haber Merkezi

Editör: Nisa K.