Yükseköğretim Kurulu (YÖK), mali ya da idari sorun yaşayan vakıf üniversitelerinde eğitim gören öğrencilerin hak kaybı yaşamaması için yeni bir uygulamayı gündeme aldı. YÖK Başkanı Erol Özvar, “garantör üniversite” sistemiyle öğrencilerin eğitim hayatlarının güvence altına alınacağını söyledi.

Öğrenciler Eğitimine Devam Edecek

Yeni modele göre herhangi bir vakıf üniversitesinin faaliyetlerini sürdürememesi durumunda öğrenciler, önceden belirlenen garantör üniversitelere yönlendirilecek. Böylece öğrencilerin eğitim süreçlerinde kesinti yaşanmaması hedefleniyor.

YÖK Yakından Takip Ediyor

YÖK Başkanı Özvar, vakıf üniversitelerinin mali yapılarının düzenli olarak denetlendiğini belirterek olası risklerin önceden tespit edilmeye çalışıldığını ifade etti. Özvar, öğrencilerin mağduriyet yaşamamasının temel öncelik olduğunu vurguladı.

İran’dan Almanya'nın “gereksiz savaş” ifadesine itiraz
İran’dan Almanya'nın “gereksiz savaş” ifadesine itiraz
İçeriği Görüntüle

Vakıf Üniversitelerine Yeni Güvence Modeli

“Garantör üniversite” uygulamasıyla yükseköğretimde kurumsal sürdürülebilirliğin artırılması amaçlanıyor. Sistem sayesinde hem öğrencilerin hem de akademik süreçlerin güvence altına alınması planlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi