‘Sürdürülebilir Tarım’ oturumunda konuşacak Yılmaz, 'Nijer Eyaletinde Tarımı Yeniden Tasarlamak, Yeniden Konumlandırmak” başlıklı sunum yapacak.

Nijer Eyaleti Valiliği, Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve Dünya Bankası tarafından gerçekleştirilecek ‘Yeşil Ekonomi Zirvesi’nde ulusal ve uluslararası yatırım olanakları, işbirlikleri, farkındalık ve toplumsal katılımın artırılması yönünde atılması gereken adımlar ele alınacak.

Nijer Eyaleti özelinde Afrika’dan başlayarak dünya genelinde yayılması ve devam ettirilmesi amaçlı politika oluşturma ve uygulama stratejileri oluşturulacak zirveye, dünyanın farklı bölgelerindeki ülkelerden 61 uluslararası panelist katılarak, 8 ayrı oturumda sunumlar yapacak.

Zirvede Türkiye’yi temsil edecek olan Halil İbrahim Yılmaz ise Zirvenin birinci günündeki ilk oturumda, ‘Sürdürülebilir Tarım’ başlığı ile Zirvede Türkiye’yi temsil edecek olan Halil İbrahim Yılmaz, bu yönde ülkemizdeki etkin çalışmalar hakkında anlatımlarda bulunacak.

'Tarımı Yeniden Tasarlamak, Yeniden Konumlandırmak”

İlk gün ‘Sürdürülebilir Tarım’ başlığı altında gerçekleştirilecek oturumda, ‘Yeşil Büyüyün Temiz Yaşayın’ teması ile ülkemizdeki etkin çalışmalar hakkında, 'Nijer Eyaletinde Tarımı Yeniden Tasarlamak, Yeniden Konumlandırmak" başlıklı sunum yapacak Yılmaz, Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi Başkanı olarak 1800’ü aşkın bileşeniyle, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla  gerçekleştirilen ‘Suya Saygı Buluşmaları’ndan çevre sağlığı ve ekonomideki sürdürülebilirliğe, iklim krizinden yerel üreticileri güçlendirme projelerine, turizmin geleceğinden ekolojik çözüm önerilerine kadar onlarca etkinlikle sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı saran bir farkındalık oluşturmaya çabaladıklarına vurgu yapacak.

Çankaya'da köşe bucak temizlik Çankaya'da köşe bucak temizlik

Yılmaz ayrıca, konuşmasında kuraklığın esir aldığı bir dünyada, ideolojilerin de devletlerin de, bayrakların da, sınırların da bir anlamı olmayacağı mesajı verecek.

Ünlü akademisyen ve mühendisler

Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı oturumda ayrıca; Afrika ve ABD’de Bill/Melinda Gates Vakfı da dahil olmak üzere birçok araştırma merkezinde baş araştırmacı olarak görev alan Prof. Babatunde Obilana, 20 yılı aşkın bir süredir yenilenebilir enerji alanında bilim adamı, akademisyen, danışman ve proje yöneticisi olarak Avrupa ve Afrika'daki kurumlarda çalışan Dr. Solomon Nwabueze Agbo, Nijerya'da kamu ve özel sektörde inşaat, otoyol tasarımı ve bina yapısal tasarımları alanında uzman Sufyan Danjuma Ibrahim ile Prof. Dr. Ing Ayodele Ajayi de konuşmacı olarak yer alacak. 

Haber Merkezi

Editör: Hüseyin Çözen