Mustafa ATAR

Yeryüzü Doktorları bu yıl başlattığı “Zekatınız Sağlık Olsun” adlı kampanyası kapsamında deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Çalışanları ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen gönüllü sağlık ekipleri ile ilk günden beri sunduğu hizmetler kapsamında bölgede 75 bini aşkın depremzedenin yanında oldu.

Deprem bölgesinde çadır hastaneler kuran Yeryüzü Doktorları, gönüllü sağlık ekipleri ile birinci basamak sağlık hizmeti kapsamında muayene, tedavi hizmeti ve ilaç desteği sağlıyor. Aynı zamanda psikososyal destek çadırlarında psikologlar eşliğinde çocuklara ve yetişkinlere yönelik etkinlikler ve görüşme seansları gerçekleştiriyor. Depremden en çok etkilenen illerden Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’da kurduğu bu çadırlarda, bağışçılarından gelen destekleri Ramazan ayı boyunca depremzedelere sağlık hizmeti ve gıda kolisi olarak ulaştırmaya devam edecek.

“Zekatınız Sağlık Olsun” kampanyası hakkında açıklamalarda bulunan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı süresince ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı götürmeyi sürdürüyoruz. Ülkemizde yaşanan ve on binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan depremlerin ardından doğan ihtiyaçlara da cevap verme gayreti ile çalışıyoruz. Bu yıl Ramazan ayında öncelikli olarak depremin hemen ardından bölgede başlattığımız sağlık hizmetlerimizi sürdürüyor, bunun yanında depremzedelerimize gıda kolisi ulaştırıyoruz. Ayrıca depremin açtığı ruhsal yaraları onarabilmek amacıyla en önemli hizmet alanlarımızdan biri olan psikososyal destek çalışmalarımızla da depremzedelere hizmet veriyoruz. Zekat kampanyamız ile Ramazan ayının bereketini deprem bölgesinde paylaşmaya devam ediyor, ihtiyaç sahiplerine umut olmak için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Nisa K.