Sakarya’dan Çankırı’ya gelen 100 kişilik yerli turist kafilesi, kentin tarihi ve doğal güzelliklerini gezerek unutulmaz bir gün geçirdi. Müzelerden ibadet yerlerine, Tuz Mağarası’ndan yöresel lezzetlere kadar birçok noktayı ziyaret eden kafile, Çankırı’ya hayran kaldı.

Müzelerle başlayan kültür turu
Ziyaretlerine müzelerle başlayan turist kafilesi, Çankırı’nın köklü tarihine tanıklık etti. Kentin geçmişine ışık tutan eserleri inceleyen ziyaretçiler, rehberler eşliğinde bilgi aldı. Müzelerdeki etnografik ve arkeolojik koleksiyonlar, katılımcıların büyük ilgisini çekti.

Tuz Mağarası büyüledi
Kafile, müze gezisinin ardından dünyanın en büyük tuz mağaralarından biri olan Çankırı Tuz Mağarası’nı ziyaret etti. Doğal yapısıyla dikkat çeken mağara, ziyaretçilere hem görsel bir şölen sundu hem de bölgenin jeolojik zenginliğini tanıttı.
İbadet yerleri ve yöresel tatlar da ilgi gördü
Turistler, Çankırı’daki tarihi camileri ve ibadet yerlerini de gezerek manevi bir yolculuk yaptı. Ardından yöresel lezzetlerin tadına bakan kafile, Çankırı mutfağının zenginliğini deneyimledi. Katılımcılar, özellikle ev yapımı ürünlere ve geleneksel tatlara büyük ilgi gösterdi.

“Çankırı’yı çok güzel bulduk”
Kafile adına konuşan Murat Altaç, “Çankırı’ya iki otobüsle toplam 100 kişi geldik. Burada bize yoğun ilgi gösterdiler. Özellikle Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci bizlerle yakından ilgilendi. Tuz Mağarası, müzeler ve ibadet yerlerini gezdik, hepsi görülmeye değerdi. Çankırı’yı gerçekten çok beğendik. Sakarya’ya döndüğümüzde burayı herkese anlatacağız” dedi.




