Belediyelerin kişisel gelişim ve meslek edinme alanlarında il ve ilçe sakinlerine sundukları alanlardan, eğitimlerden sık sık bahsediyoruz bu köşede. Sosyalleşmeye de katkı sunan bu alanlara ihtiyaç duyulabilecek her an ulaşabilmek oldukça önemli.

Çankaya Belediyesi’nin de sosyalleşmeye de katkı sunan ve 100’den fazla branşta kursların verildiği Çankaya Evleri’nin kapıları haftanın 7 günü açık ve sayıları da her geçen gün artıyor.

Uzman  eğitmenler tarafından her yıl çok sayıda kursiyere hizmet veren Çankaya Evleri’ni Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 21. Yüzyılın halkevleri olarak tanımlıyor ve Çankayalıların sosyalleşip, yeni dostluklar edindiği, kişisel gelişimlerine katkı sunacak eğitimler aldıkları bu hizmet binalarını her dönem yeniliyor. 

Çankaya Evleri’nde İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça dillerinde eğitim almak, diksiyon eğitimi, işaret dili eğitimi almak, hobilerinizi geliştirebileceğiniz yağlı boya, bağlama, ut, gitar, keçe, kırkyama, tel kırma, amigurimi, kara kalem eğitimleri almak, meslek edinmenize katkı sunabilecek bilgisayar, 10 parmak klavye, sahne makyajı gibi eğitimler almak mümkün. 

Bu eğitimlerin yanında bir de spor yapabileceğiniz alanlar da sunan Çankaya Evlerinde yoga, pilates gibi spor aktivitelerine de katılabiliyorsunuz. Ayrıca Zübeyde Hanım Çankaya Evi’nde profesyonel pastacılık kursu ve aşçı çırağı kursları da yoğun ilgi görüyor ve bu kursları bitirenler de MEB onaylı sertifikalarıyla aldıkları eğitimi belgeleyebiliyorlar.

2023 yılında 4 yeni Çankaya Evi’ni hizmete açacaklarını belirten Alper Taşdelen, "Çankayalıların evi, halkın evi, vatandaşlarımız istekleri ve ilgileri doğrultusunda Çankaya Evlerimizden istedikleri gibi yararlanabiliyor. Hem çocuklarımıza hem anne babalarına hem de büyükanne ve büyükbabalara aynı anda hizmet verebilen Çankaya Evlerimizin kapıları genç arkadaşlarımıza da açık. Gençlerimiz buralarda kütüphaneden faydalanıp derslerine çalışabilirler. Biz bu evleri her yaş grubuna göre tasarladık. Her semtte daha çok kişi yararlansın diye yeni Çankaya Evlerimizi hizmete açıyoruz" diyerek her yaştan Çankayalının arzu ve istekleri doğrultusunda çalıştıklarını ve ilçe sakinlerinin hem sosyal hem kültürel gelişimlerini önemsediklerini gösterdi.

Bu vesileyle, yerel yönetimlerin önemini bir kere daha belirtelim. Yerel nitelikteki gereksinimleri karşılamak amacıyla kurulan ve hukuk düzeni içerisinde oluşturulmuş olan anayasal kuruluşlardan olan yerel yönetimlerin, vatandaşın ihtiyaç duydukları ya da duyabilecekleri kamusal hizmetlere ulaşabilecekleri ilk adreslerden olması sebebiyle, yerel halkla koordineli, onların taleplerini dinleyen, ihtiyaçlarını gözlemleyen ve faaliyetlerini de o doğrultuda gerçekleştiren yönetimlerin toplumsal sağlığa ve mutluluğa katkısının önemini bir kere daha hatırlamak ve hatırlatmakta fayda var.

Yılın son haftasının bu son yazısı vesilesiyle de, herkese sağlıklı, neşeli ve umutlu yıllar diliyorum.

Editör: TE Bilisim