Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)’nın %100 hibe desteği ile Ankara’da kurulan yedi Yerel Eylem Derneğinin ilki olan Güdül Yerel Eylem Derneği, ilçenin spor kulübü olan Güdül Spor Kulübüne spor ekipmanı ve malzeme desteği sağladı. Ankara Milletvekilleri Arife Polat Düzgün ve Zeynep Yıldız’ın da iştirak ettikleri törene TKDK İl Koordinatörü Emre Yeniay, Güdül Kaymakamı Hatice Cemre İncesu, Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ve Güdül Yerel Eylem Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
“Yerel Eylem Dernekleri TKDK’nın LEADER Tedbiri kapsamında kurulmuş ve ilçelerine yönelik Yerel Kalkınma Stratejilerini hazırlamışlardır. Bu kapsamda Güdül İlçesi’nde daha önceleri Yerel Kalkınma Stratejisini hazırlamak üzere görüşme, toplantı, anket, araştırma ve analiz çalışmaları yapan Güdül Yerel Eylem Derneği, 2020 yılından itibaren, Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylanmış Yerel Kalkınma Stratejisi doğrultusunda harekete geçmiştir.”
“DİĞER YEREL EYLEM DERNEKLERİNE DE ÖRNEK “
“Esnaf, Çiftçi, Güdül Belediyesi, Güdül Vakfı, Kadın Girişimciler Kooperatifi, Güdül Ziraat Odası, Gençlerden Temsilci gibi çok sayıda paydaştan oluşan Güdül Yerel Eylem Derneği öncü faaliyetleri ile ülkemizde kurulan diğer Yerel Eylem Derneklerine de örnek olmaktadır. Yerel Eylem Dernekleri ülkemizde yerelden kalkınmanın ve kırsal nüfusun kırsalda istihdamının sağlanması stratejisinde en önemli paydaşlar olacaklardır.”
(Eren GÜVENDİK)

Editör: TE Bilisim