Yenimahalle’de gençlere YKS ve LGS’ye hazırlık için ücretsiz eğitim hizmeti sunan Destek Eğitim Merkezleri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) yüzde 60 başarı oranına ulaştı. Merkezlerden yararlanan 250 üniversiteye hazırlık öğrencisi arasından başarılı olan gençler, 20-21 Haziran tarihlerinde yapılan sınavda aldıkları puanlarla çeşitli üniversitelerde eğitim hakkı kazandı.
Öğrenciler Ankara, Hacettepe, Başkent, Gazi ve Ege Üniversitesi gibi üniversitelere yerleşme başarısı gösterdi. Destek Eğitim Merkezlerinde sınavın ardından gençlere tercih döneminde de destek sunuldu.

Destek Eğitim Merkezlerinde farklı bölümleri kazandılar
Merkezlerde eğitim alan Yenimahalleli gençler; tıp, diş hekimliği, eczacılık, mühendislik, hukuk, mimarlık, öğretmenlik, idari ve iktisadi bilimler, fen-edebiyat, güzel sanatlar ve mesleki eğitim fakülteleri gibi farklı alanlarda okuma fırsatı yakaladı. Yenimahalle Belediyesi Destek Eğitim Merkezleri, 2017 yılından bu yana binlerce öğrenciye üniversite sınavlarına hazırlık sürecinde eğitim hizmeti verdi.

YKS başarısını değerlendiren Yaşar öğrencileri kutladı
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ilçede eğitimin daha iyi bir noktaya gelmesi için çalıştıklarını belirterek, dershanelerin kapanmasının ardından açılan etüt merkezlerinin ücretlerinin ekonomik sıkıntı yaşayan aileler için sorun oluşturabildiğini söyledi.
Belediyenin 6 ayrı noktada kurduğu Destek Eğitim Merkezlerinde gençlere eğitim verildiğini belirten Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi olarak 6 ayrı noktada kurduğumuz Destek Eğitim Merkezlerinde, gençlerimiz çağdaş, kaliteli eğitim alıyor. Eğitime verdiğimiz destek meyvelerini veriyor. Geleceğin söz sahibi bireyleri Yenimahalle’den çıksın istiyoruz” dedi. Yaşar, Destek Eğitim Merkezlerinde sınavlara hazırlanarak başarı elde eden öğrencileri kutladı. Yıl boyunca öğrenciler için emek harcayan öğretmenlere de teşekkür etti.




