Sosyal belediyecilik anlayışıyla Ankaralılara hizmet veren Yenimahalle Belediyesi, iş insanı Sait Ulusoy’un desteğiyle yapımı tamamlanan “Sait Ulusoy Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi” için Başkent Üniversitesi ile protokol imzaladı.

Belediye binasında gerçekleşen imza törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Prof. Dr. Mehmet Haberal, Prof. Dr. Ali Haberal, iş insanı Sait Ulusoy, belediye başkan yardımcıları ve müdürler katıldı.

Yenimahalle’den Alzheimer Ve Yaşlı Yaşam (3)

“Bu eseri çalıştırmak da en az kazandırmak kadar önemli”

Başkan Fethi Yaşar, merkezin yapımına destek veren Sait Ulusoy’a teşekkür ederek, merkezin işletilmesini Başkent Üniversitesi’nin üstlenmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Yaşar, “Birlikte güzel bir eseri Yenimahalle’ye kazandırdık. Ancak bu eseri çalıştırmak da çok önemliydi. Başkent Üniversitesi’nin bu görevi başarıyla yerine getireceğine inanıyorum” dedi.

Haberal: Hepimiz bu eserle gurur duyacağız
Prof. Dr. Mehmet Haberal ise, toplumun giderek yaşlandığını ve bu tür projelerin öneminin arttığını belirterek, “Yaşlılarımız bu merkezde rahat edecek, normal yaşamlarını sürdürecekler. Hepimiz bu eserle gurur duyacağız” diye konuştu.

Yenimahalle’den Alzheimer Ve Yaşlı Yaşam (2)

Ulusoy: İnsan dünyada eserleriyle anılır

Hayırsever iş insanı Sait Ulusoy da projeyi duyduğunda çok heyecanlandığını dile getirerek, “İnsanın bu dünyadan götüreceği tek şey yaptığı iyiliklerdir. Bu merkez de bizim için bir fırsat oldu. Başkent Üniversitesi’nin katkısıyla örnek alınacak bir projeyi hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.

Yenimahalle’den Alzheimer Ve Yaşlı Yaşam (4)

Mamak’ta engelli bireylere özel yüzme eğitimi
Mamak’ta engelli bireylere özel yüzme eğitimi
İçeriği Görüntüle

Merkezin özellikleri

Toplam 7 bin 868 m² inşaat alanına sahip tesisin 3 bin 898 m²’si Yaşlı Yaşam Merkezi, 1830 m²’si ise Alzheimer Merkezi olarak kullanılacak. 2 katlı, 122 yatak kapasiteli tesiste her odada banyo bulunuyor. 5 yıldızlı otel standartlarında dizayn edilen merkezde çok amaçlı salon, yemek salonları, mutfaklar, sağlık birimleri, fizyoterapi odası, dinlenme alanları ve atölye yer alıyor.

Muhabir: Çağlar Bülent SANSAR