Cumhuriyetin 100’üncü yıl kutlamaları Yenimahalle’de büyük bir coşkuyla devam ediyor. Her gün ilçenin farklı noktasında birbirinden özel programa imza atan Yenimahalle Belediyesi,Türk Halk Müziği’nin önemli isimlerinden Hüseyin Turan’ı ilçe sakinleriyle buluşturdu.yenimahalle cumhuriyet devam (4)

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğindeRagıp Tüzün Parkı’nda gerçekleşen konseri eşi Azize Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş ellerinde kırmızı beyaz bayraklar büyük bir coşkuyla izledi.yenimahalle cumhuriyet devam (2)

Yenimahalle çocuk sesleriyle yankılandı Yenimahalle çocuk sesleriyle yankılandı

Atam ne senden geçeriz ne ilkelerinden

Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel kısa film gösterisiyle başlayan konserde,ellerinde Türk Bayraklarını dalgalandırarak  Cumhuriyet Bayramı coşkusuna eşlik eden vatandaşlara seslenen Yaşar, “Yenimahalle’nin her noktasında Cumhuriyeti coşkuyla kutlamaya devam ediyoruz. Bugün de Cumhuriyetin İlçesi Yenimahalle merkezde sizlerle beraber olmaktan onur duyuyorum. Yıl 1919,ülkenin dört bir yanı işgal edilmiş, ülke emperyalist güçlere teslim olmuş. Ancak Mustafa Kemal Atatürk, ‘Umutsuzluk yoktur’ diyerek Samsun’a çıkmıştır. O çıkış Kurtuluş Savaşı’nı kazandırmış, demokratik laik Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Bu Cumhuriyet kolay kurulmadı, o yüzden sizler de bu ülkeye sahip çıkacaksınız. Bayramlarımızı unutmayacak, unutturmayacaksınız. Atam ne senden geçeriz ne ilkelerinden. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” dedi.yenimahalle cumhuriyet devam (1)

Turan, Yenimahalleliler için söyledi

Konuşmanın ardından meydanı dolduran kalabalığın alkışları eşliğinde sahneye çıkan Turan, konsere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yazılan Sarı Saçlım Mavi Gözlüm adlı eserle başladı.Daha sonra Edremit’in Gelini, Ah Yalan Dünya da gibi birbirinden güzel türküleri Yenimahalleliler için söyleyen Turan’a, sevenleri de eşlik etti.yenimahalle cumhuriyet devam (3)

Haber Merkezi