Bugün, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık, Yemen'in başkenti Sanaa dahil olmak üzere ülkeyi yoğun bir şekilde vurdu. Bu saldırı, ABD Başkanı Joe Biden'ın talimatı doğrultusunda gerçekleştirildi ve Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın da destek verdiği bir ortak operasyonun bir parçasıydı.

İneklerini otlatan şahsı yılan soktu İneklerini otlatan şahsı yılan soktu

ABD Başkanı Joe Biden, düzenlediği basın toplantısında, "Bugün, benim talimatım doğrultusunda ABD askeri kuvvetleri, Birleşik Krallık ile birlikte ve Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın desteğiyle, Husilerin seyrüsefer özgürlüğünü tehlikeye atmak için Yemen'de kullandığı bir dizi hedefe başarıyla saldırı düzenledi." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yemen1

 Husi Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin El Ezzi, ülkelerinin Amerikan ve İngiliz gemileri, denizaltıları ve savaş uçakları tarafından büyük bir saldırıya maruz kaldığını belirterek, "Şüphesiz Londra ve Washington ağır bir bedel ödemeye hazırlanmak zorunda kalacak." dedi.

Yemen

Yemen Ensarullah hareketi lideri Ali El Kahum ise açıklamasında, "Başkent Sana ve diğer iller Amerikan ve İngiliz uçakları tarafından bombalanıyor. Savaş, Amerikalıların ve İngilizlerin hayal gücünü ve beklentilerini aşacak. Amerikalılar ve İngilizler saldırganlıklarından pişman olacak ve ağır bir bedel ödeyecekler." ifadelerini kullandı.

Yemen 2

Çok sayıda sivilin öldüğü belirtiliyor.

Editör: İrem Akbaş